Karen Swan: Ha egy spanyol megígéri

Egy ízig-vérig nyári olvasmány került a kezembe, aminek romantikus és kalandos története magával tud ragadni.

Ez a történet Spanyolországba kalauzolja el olvasóit, ahol több generáción keresztül egy olyan történetről lehet olvasni, amiben különböző emberi sorsok fonódnak össze.

Ez a több szálon és váltott szemszögön keresztül elmesélt történet egy olyan cselekménnyel indul el, amiben egy híres és gazdag haldokló férfi, utolsó kívánságaként egy olyan nőre hagyja vagyona nagy részét, akinek titokzatos és eléggé kalandos a múltja.

A férfi családja döbbenten áll ezelőtt a döntés előtt, ugyanis ők semmit sem tudnak arról a nőről, akit látszólag valamilyen szál köti az idős férfihoz.

Ez a cselekményszál indítja el a kutatást és történetmesélést a könyvben, amiben nem csak a férfi múltjára, de a titokzatos nő életének titkaira is fény derül.

Több szálon is csavarosan és izgalmasan fonódnak egybe ezek a szálak, megannyi múltbeli esemény, szerelem és kaland kap helyet ebben a könyvben, mindezt pedig egy jelenbeli romantikus szerelem koronázza meg.

Charlotte az a személy, aki a múltat és a jelent összeköti. Ő az, aki elutazik Spanyolországba és segít a két családnak újra megtalálni az egymáshoz vezető utat.

Egy férfi és egy nő történetén keresztül különböző életutak és emberi sorsok jelennek meg a könyvben. Ezek az emberi sorsok szorosan egymásba fonódnak, családtörténetek és ezeknek a családoknak a titkai kerülnek napfényre.

Mivel ez egy romantikus és kalandos regény, ezért sok benne a túlfűtött érzelem és azok a részek, amelyek izgalomban és csavaros fordulatokban bővelkednek.

Ebben a könyvben több romantikus szál is jelen van, mindegyikben van valami érdekes és izgalmas.

Épp ezért nagyon árnyalt és sokoldalú ez a könyv mert van benne családtörténet is, izgalmas szerelmi történet és egy kevés történelem is.

Az igazi olvasásélményt viszont az adja, hogy több oldalon keresztül újabb és újabb információmorzsák kerülnek az olvasó elé, így a könyv mindvégig érdekes és feszültséggel teli.

A legutolsó lapokig izgalmas a könyv története, mert mindig valamilyen új dolog kerül be a történetbe, így a legtöbb titokra csak a könyv végén kerül napfény.

A könyv története végig megható, érzelemdús és kalandos. A spanyol háttér, azok a tipikus spanyol helyszínek nagyon hangulatossá varázsolják ezt a könyvet.

Bár a könyv címe és borítója egy laza és könnyed olvasmányt sugall, azért bőven van benne komoly téma is, mint a spanyol polgárháború, családi titkok, valamint egyéni válsághelyzetek.

Ezért érdekes és izgalmas ez a könyv, mert egyszerre nyújt drámai, romantikus, történelmi és lélektani részeket.

Ez a kalandos történet egy olyan utazással ér fel, amiben a spanyol tájakat lehet megismerni, mindeközben pedig több olyan érzelemdús szerelmi történet kap fontos szerepet benne, amiben a történelem és az emberi cselekedetek újabb és újabb életutakat szülnek.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

A szeretet ellentéte nem a gyűlölet. Hanem a közöny.

Ha egy spanyol megígéri Book Cover Ha egy spanyol megígéri
Karen Swan
21. Század Kiadó
2022
Puhatáblás
364