Karen Swan: Karácsonyi képeslapok

Karen Swan karácsonyi kötete nem csak egy romantikus történettel ajándékozza meg olvasóit, hanem egy izgalmas, fordulatokkal teli és bájos történettel.

Ez a kötet könnyedén olvastatja magát, ugyanis középpontjában egy olyan szerelmi történet áll, amiben sok a meglepetés faktor, ugyanakkor kellően feszültséggel teli is.

Két fontos cselekményszálon fut ez a történet. Az egyik szálon egy női főszereplőt ismerünk meg, aki férjével és kislányával látszólag egy boldog házasságban él. Ugyanakkor a karácsony közeledtével kissé feszülté válik köztük a hangulat, mert egy utazás során elveszítik lányuk kedvenc plüssállatkáját. A kislány vigasztalhatatlan állapota miatt az édesanya egy hirdetést ad fel a közösségi médiában, annak érdekében, hogy így hátha több esélye lesz arra, hogy előkerüljön ez a kabala állatka.

Ezzel a történettel párhuzamosan egy Duffy nevezetű férfit ismerünk meg, aki hegymászás közben felveszi ezzel az édesanyával a kapcsolatot, ugyanis véletlenül pont nála landolt ez a kedvenc plüssállatka, akiről rendszeresen küld majd képeket ennek az édesanyának és lányának.

Natasha és Duffy között hamar kialakul egy erős érzelmi kötelék, miközben lépésről lépésre ismerjük meg kettejük múltját, valamint azokat a titkokat, amelyek meghatározták jelenük alakulását.

Ebben a kalandos történetben nem csak egy szerelmi történetet ismerünk meg, hanem egy házassági válságot is, valamint a hegymászók veszélyekkel teli életét.

A történet felépítése során azért néha már előre lehet sejteni, melyik irányba fog haladni a regény, ennek ellenére a karácsonyi és romantikus hangulat szépen harmonizál egymással.

Ennek a karácsonyi hangulatnak jól áll a boldog befejezés, ugyanis a regény főhősnője megkapja az áhított boldogságot, bár ezt nem saját döntéséből, sokkal inkább a sors kifürkészhetetlen alakulásai miatt.

Kívülről ez csak egy csillogással, cukormázzal és karácsonyi hangulattal teli tűzdelt történetnek tűnik ez a regény, azonban ennél sokkal több van benne.

A különböző helyszínek, Bécs, Anglia, Himalája, igazi télies hangulatot varázsolnak, aminek jól áll ez az érzelemdús és szövevényes cselekmény.

Mindegyik szereplő saját útját járja, megtapasztalva az úton lévő tanulságokat, mindaddig míg rá nem jönnek arra, hogy valójában nem is az áhított cél a fontos, hanem maga az út, ami egy identitás és boldogságkeresés.

Jó érzés elmerülni ebben a karácsonyi történetben, ami képzeletben csodálatos tájakra kalauzol el és közben megajándékoz egy csavaros és izgalmas szerelmi történettel.

A részletgazdag leírások miatt, a szimpatikus szereplők és az érzelemdús történet miatt ez egy élvezetes karácsonyi hangulatú könyv, ami tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani a hosszú téli estéken.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A szenvedés gyökere a ragaszkodás.

Karácsonyi képeslapok Book Cover Karácsonyi képeslapok
Karen Swan
21. Század Kiadó
2023
Puhatáblás, Ragasztókötött
432
Ács Eleonóra