Karen Swan: Római kalandok

Annyira jó érzés és élmény volt ezt a könyvet olvasni, igazi felüdülést jelentett. A csodálatos római helyszín, a szerethető karakterek és a roppant izgalmas történet miatt, ez valóban egy nagyon jó olvasmány.

A könyv a legelső oldalaktól nagyon érdekesen és izgalmasan indul, egyből egy rejtélyes és titokzatos történet közepén találjuk magunkat.

Karen Swan nagyon gördülékenyen és élvezetesen ír, emiatt nagyon könnyű elképzelni a regény cselekményét, valamint azokat a helyszíneket, amiket a szereplők bejárnak.

Romantikus könyvként azt hiszem tökéletesen megállja a helyét ez a könyv, nagyon sokrétegű az, ahogyan a két szálon futó cselekmény kibontakozik benne.

Két női sorsot követhetünk végig ebben a könyvben, ami magával vonzza a két különböző idősíkot. Ez a két női sors szorosan kapcsolódik egymáshoz, a végén pedig egy váratlan és kiszámíthatatlan csavar kap helyet benne, ami úgy igazán megkoronázza ezt a regényt. Az csak hab a tortán, hogy ez a történet egy ennyire izgalmas és igazán jól átgondolt befejezést kap, de az odáig vezető út is ugyanolyan érdekes.

Ebben a regényben két olyan nő kerül egymással kapcsolatba, akik súlyos múltbeli terheket és tikokat hordanak. Az egyik nő egy idős dúsgazdag hölgy, aki egy elveszett táska révén kerül kapcsolatba egy nála jóval fiatalabb nővel, aki elkezdi megírni ennek az idős hölgynek a memoárját. Elena, az idős hölgy története tele van kalandokkal, váratlan fordulatokkal és megannyi megható történettel, amiket Cesca, a fiatal bloggerlány, interjúk és fényképek által, elkezd megírni.

A két nő közötti kapcsolat, hol baráti, hol ellenséges, hol megértik egymást, hol pedig ellenszenvesek egymásnak. De pont ez teszi annyira izgalmassá és dinamikussá ezt a kapcsolatot, ahol olvasóként nehéz kiigazodni az igaz és hazug dolgok és tények között.

A múltbeli szál feltárásával egyre több fény derül Elena viharos és titokzatos életére, közben pedig Cesca titka is felszínre kerül. Nagyon érdekesek ezek a visszaemlékezések, amelyek magyarázatot adnak arra, hogy mi, miért és hogyan történt a múltban. Minden egyes életszakasz, ami megjelenik ezekben a visszaemlékezésekben nem csak egyfajta magyarázattal, hanem tanulsággal is szolgál a regény szereplői számára. Ez a fajta karaterábrázolás betekintést nyújt a szereplők lelki világába, valamint magyarázattal szolgál cselekedeteikre.

És ha mindez nem lenne már amúgy is nagyon izgalmas, akkor ezt a két történetet két olyan szerelmi történet övezi, ami igazi csemegéje ennek a regénynek.

Elena és Cesca személyében két nagyon szerethető és szimpatikus szereplő jelenik meg a regényben, akiknek karaktere tökéletesen át van gondolva és nagyon árnyaltan van kidolgozva.

Ez a könyv egy percig sem unalmas, folyamatos benne a pörgés és a változás, ezt tetőzi a római helyszín.

Ebben a könyvben egy káprázatos palotába tekinthetünk be, megismerhetjük az örök város csodálatos helyszíneit, valamint női sorsokon keresztül egy kalandos, viharos és izgalmas szerelmi történettel gazdagodunk.

Annyira emberiek és közvetlenek ebben a regényben a szereplők, hogy ezáltal nagyon izgalmas jellemfejlődésük.

A két ídősík folyamatos dinamikát és pörgést ad a regény cselekményének, ezáltal a könyv szerzője végig fent tudta tartani a figyelmemet, mert a luxus és a csillogás egy egészséges egyensúlyban volt az emberi és esendő dolgokkal.

A gördülékeny írásnak és a szép nyelvezetnek köszönhetően egy olyan olvasmánnyal ajándékoz meg ez a könyv, ami egyszerre fordulatos, izgalmas és lenyűgöző, valamint hihető és szerethető.

Nagyon jó érzés volt ezt a könyvet olvasni, kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújtott. A múlt titkai egy nagyon bájos hangulatot teremtenek a regényben, megteremtve egy olyan világot, aminem a pompa és a csillogás mögött érzelemdús történetek bújnak meg.

Ezt a világot egyensúlyozza a mai modernkori világ, amiben gyakran hibák, tévedések és hazugások által egy olyan szerelmi történet bontakozik ki, ami izgalmas és csavaros.

Kedvenc idézetem a könyből:

Azzal nem változtatsz a múlton, ha bünteted magad. El kell engedned.

Római kalandok Book Cover Római kalandok
Karen Swan
21. Század Kiadó
2021
Puhatáblás
415