Rachel Burton: Könyvesbolti karácsony

Lelkes olvasóként és szenvedélyes könyvmolyként szinte lehetetlen úgy elmenni egy olyan könyv mellett, mint ez a mostani, aminek borítója, fülszövege és címe egy könyvesboltról szól.

És az csak ráadás, hogy ez a könyv nem csak a könyvek szeretetéről szól, hanem a meghitt és fényekkel teli karácsonyi időszakról is.

Ebben a romantikus és könnyed könyvben eleinte nehezen indul el a történet. A könyvesbolt és a női főszereplő megismerése után kezd úgy igazán elindulni a történet cselekménye.

Minden adott ahhoz, hogy ez egy idillikus szerelmi történet legyen, adott a havas és télies helyszín, egy könyvesbolt, egy női és egy férfi főszereplő, akik között elindul egy viharos szerelmi történet.

Ez a szerelmi történet azonban több kisebb-nagyobb akadállyal kell, hogy szembenézzen, ugyanis Megan, a könyvesbolt tulajdonosa, még mindig férje halálának gyászoló folyamatában van.

A regény férfi főszereplője, Xander, a híres és díjnyertes író sincs sokkal jobb helyzetben, ugyanis ő is épp elhunyt édesanyját gyászolja.

Miközben Megan, szülei könyvesboltjában próbál gyógyulni és újra önmagára találni, találkozása ezzel a gőgös és arrogáns férfival, új életcélokat és lehetőségeket állít elé.

Megan és Xander kapcsolatának alakulásába, valamint a könyvesbolt karácsonyi készülődéseibe és egy könyv megírásának folyamataiba lehet belelátni ebben a könyvben.

Két esendő és megtört szereplő talál egymásra ebben a könyvben, a könyvek szeretete és az átélt gyász hozza őket közel egymáshoz.

Maga a karácsonyi történet inkább csak mellékszál és idillikus háttér ebben a könnyed és laza olvasmányban, amiben a könyvesbolté és az olvasásé a főszerep.

Olvasásnépszerűsítő könyvként teljesen megállja a helyét ez a regény, ugyanis egy könyvön belül több olyan könyvcímről és szerzőről lehet olvasni, ami nem csak azoknak lehet érdekes, akik rendszeresen olvasnak, hanem azoknak is, akik egy új és izgalmas olvasmányt keresnek.

Aranyos, kedves és bájos kis történet, ami pont annyit ad, amennyit ígér.

Kikapcsol, szórakoztat és néhány óráig elkalauzol a könyvek csodálatos és izgalmas világába.

A könyvklub, a könyvesbolt, a könyvcímek, a kutya és a télies hangulat miatt lehet ez a könyv egy jó választás a téli időszakban.

Amolyan léleksimogató könyv ez, ami nem tartogat túl sok váratlan fordulatot vagy felesleges drámai pillanatot, hanem az élet könnyebb oldalát mutatja meg.

A sok felemelő érzés és hangulat mellett, ebben a könyvben a gyászfeldolgozás és a veszteség folyamata is fontos szerepet kapnak. A regény mindkét főszereplője megküzd a gyász különböző szakaszaival, de a könyv végére mindketten megkapják az új esély lehetőségét és a boldog új kezdetet.

A békés és megnyugtató ünnepi borító és a könnyed történet miatt ez egy kellemes olvasmány.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Nem tölthetjük úgy az életünket, hogy elrejtőzünk a fájdalmas emlékek elől, mert akkor megfosztjuk magunkat mindattól is, ami örömöt, társakat, szeretetet hoz az életünkbe.

Könyvesbolti karácsony Book Cover Könyvesbolti karácsony
Rachel Burton
General Press Kiadó
2022
Kartonált
293