Louise Jensen: A nővér

Egy újabb pszichothrillert olvastam el, melynek címe „A nővér”. Ez az első könyvem, amit Louise Jensen-től olvasok és igazán megnyerő. Nem hiányoznak belőle a csavaros fordulatok, valamint az izgalmas események.

Grace és Charlie legjobb barátnők voltak, Charlie halála óta azonban Grace teljesen megváltozott. Barátnője halála után el kezd válaszokat keresni, ki akarja deríteni mi is történt barátnőjével, mi lehetett halálának oka. Rátalál Charlie régi emlékdobozára, ami újabb rejtélyeket fed fel a barátnője múltjáról. Charlie múltja és édesapja kutatása során, egy újabb szereplő bukkan fel, Anna, aki azt állítja, hogy az elhunyt Charlie testvére. Grace most már teljesen össze van zavarodva és úgy érzi, nem is igazán ismerte barátnőjét. Anna el kezd otthonossá válni Grace és barátja, Dan, házában, ezzel azonban újabb fura események sorozata indul el. Grace úgy érzi követik, párja is furán viselkedik és eltűnnek dolgok. Miközben az igazság kiderítésével foglalkozik, nehezen tudja eldönteni, hogy tényleges veszélyben van, vagy mindez csak agya szüleménye. Kérdések sorozata merül fel benne: Mennyire jól ismeri Dan-t, a barátját? Vajon megmenthette volna barátnője, Charlie életét? És vajon bízhat-e Anna-ban, Charlie úgymond testvérében?

A könyvben lassan bontakoznak ki a múlt rejtélyei, a jelen izgalmas eseményei, valamint a szereplők karakterei.

Családi titkokról, bosszúvágyról, bánatról, életről, szerelemről, felelősségtudatról és döntésekről szól ez a könyv. Egy könnyed kikapcsolódás egy unalmas délutánra.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Semmi nem olyan pusztító, mint a bűntudat, belülről fal fel.

A nővér Book Cover A nővér
Louise Jensen
Művelt Nép Könyvkiadó
2016
Puhatáblás, Ragasztókötött
442