Lucinda Riley: Gyöngynővér (A hét nővér 4.)

Celaeno, azaz CecCe, a negyedik nővér története kerül elmesélésre a „Gyöngynővér”-ben. A kötet harmadik könyvéről itt olvashatsz véleményt: “Árnyéknővér“.

Ő az egyik testvérétől értesül nevelőapja haláláról, és hosszas gondolkodás után, ő is elindul megkeresni családja gyökereit. A titokzatos tárgy, valamint apja hátrahagyott levele, segítenek a családja utáni való kutatásban. A sorozat harmadik kötetéből már kiderült, hogy CeCe és Csillag között szoros a kapcsolat, épp ezért CeCe elveszettnek érzi magát, mikor húga, Ally otthonra talál úja családjánál. Ez a változás, Cecét is cselekvésre ösztönzi és elindul családja nyomain.

Útja először Thaiföldre viszi, ahol megismerkedik egy titokzatos férfival, és ezáltal egy szerelmi kalandba és botrányba keveredik bele. Családja utáni nyomozása tovább sodorja, és így jut el Ausztráliába. A festői környezetben újra rátalál önmagára, és a festészet iránti szenvedélyére. Ugyanakkor betekintést nyerünk a 20. század eleji őslakosok életébe, megismerkedünk a gyöngyhalászattal, és az ausztrál vidék festői tájai is elvarázsolnak.

Az örök utazó CeCe Ausztráliában új otthonra és családra talál, ami megnyugvást és megbékélést hoz életébe. A karakán és öntörvényű CeCe végre rátalál gyökereire, ami az örökös bizonytalanságot a hova tartozását érintően megválaszolja. És úgy tűnik, hogy a szerelem is rátalál CeCére.

Ez a könyv is szórakoztató, izgalmas, tele váratlan fordulatokkal, érdekfeszítő történetekkel, és csodás tájakkal.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Azért vagy itt a Földön, hogy megírd a saját történetedet.

Gyöngynővér Book Cover Gyöngynővér
Lucinda Riley
General Press Kiadó
2018
Füles, Kartonált
552