Lucinda Riley: Viharnővér (A hét nővér 2.)

„A hét nővér” sorozat második kötetének címe „Viharnővér”. Az első könyvről itt olvashatsz véleményt: “A hét nővér“.

Lucinda Riley továbbfolytatja a nővérek bemutatását, Maia után, Ally a következő testvér, aki elkezd múltja után kutatni. Ally D’Apliese ugyanúgy egy különleges tárgyat és egy földrajzi koordinátát örököl meg milliárdos nevelőapjától, mint a többi nővér. Ez a koordináta segíti Allyt családja gyökereinek felkutatásában.

Ally, egy erős és határozott személyiség, aki profi vitorlázó és tehetséges fuvolaművész. Ally, a vezető karakter, aki a szeles viharban is biztonságban érzi magát, aki a háborgó vizeken is magabiztosan vitorlázik. Uganakkor a zene iránti szeretete végigkíséri életét.

Egy tragikus vitorla verseny után, Ally úgy dönt, hogy elindul azokon a nyomokon, melyet nevelőapja búcsúlevelében hátra hagyott neki. Az ő útja Norvégiába vezet.

Az eddig jól ismert, Lucinda Rileyra, oly jellegzetes stílus jegyek, ebben a könyvben is felbukkannak. A történet elmesélése több szálon fut, egyszerre több szereplő történetét ismerjük meg, mindez érzelmekkel fűszerezve. A norvég zene iránti szeretet, Anna egyszerű parasztlányból híres zeneszerzővé vált története, a Halvorsen család története bontakozik ki a sorozat második kötetében. Ezek a szálak vezetik el Allyt családja gyökereihez. Erős, határozott és magabiztos személyiséget ismerünk meg Allyban, aki nem riad vissza az élet nehézségeitől. Egyik tragédia a másik után éri Allyt, ő mégis talpra áll és kezébe veszi élete irányítását.

Személy szerint, Ally története jobban tetszett nekem, mint Maia brazíliai kalandja. Talán a zene iránti szeretet, és maga a norvég tájak is közelebb állnak hozzám.

Ez a könyv is izgalmasan ér véget, egy újabb nővér történetének első oldalait olvashatjuk befejezésképpen. Csillag lesz a sorozat harmadik kötetének főszereplője.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A gyengeség pillanataiban találhatsz rá a legfőbb erősségedre.

Viharnővér Book Cover Viharnővér
Lucinda Riley
General Press Kiadó
2017
Füles, Kartonált
544