Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

Mikor kezembe vettem ezt a csodálatos és varázslatos borítóval rendelkező könyvet, még nem sejtettem mennyire kedves és bájos lesz története. Ahogyan azt a könyv címe is elárulja, egy könyvesbolt és rengeteg könyv kap ebben a könyvben fontos szerepet, de emellett egy romantikus vonal is kiemelkedik benne.

A könyv egyszerű és könnyen követhető története egy könnyed kikapcsolódást tud nyújtani. Szereplői egyszerű és hétköznapi emberek, akiknek karakterei pont emiatt szerethetőek és szimpatikusak.

A könyv igazi csemegéje a könyvesbolt, ahol különböző emberek jönnek össze, különböző emberi sorsok találkoznak és hatnak egymásra.

Ez a varázslatos könyvesbolt, megannyi értékes könyvével együtt egy olyan történetet szül ebben a könyvben, ami egy pihentető, aranyos és kedves szórakoztató olvasmány.

Könyvmolyoknak és lelkes olvasóknak talán még érdekesebb ez a könyv, mivel rengeteg könyv és film utalás kap benne helyet, valamint olyan könyvidézetek, amelyek jó élményeket keltenek az olvasóban, valamint tippet is adnak arra való nézettel, hogy mi legyen a következő olvasmányunk.

Ez nem egy mozgalmas vagy sok csavarral rendelkező olvasmány, inkább csendesen és nyugodtan zajlanak benne az események.

A könyv főszereplője Agnes Martí, aki spanyol régészlányként egy londoni könyvesboltban kezd el dolgozni. Napjai könyvek szereplőivel, valamint a könyvesboltba látogatókkal való beszélgetésekkel telik. Ezek a kis találkozások és sorsok egymásba fonódnak és humoros és kedves kis történetek alakulnak ki a könyv szereplői között.

Egy kisebb fajta rejtély is szerepet kap ebben a könyvben, aminek köszönhetően a nyomozási szál is beindítja a regényben a cselekményt, de ez csak mellékszál, mert az emberi sorsok és életek fontosak ebben a könyvben, valamint azok az olvasmányok, amelyek nagy hatással vannak a regény karaktereire.

Sajnos a könyv címe kissé megtévesztő, ezért arra senki ne számítson, hogy túl sok nyomozás lesz benne, ennek ebben a könyvben csak annyi a szerepe, hogy egy újabb karakter kerül be a könyvbe.

Ennek ellenére ez a könyv szerintem pont annyit ad, amennyit ígér. Egy bájos és szeretetteljes történetet, amibe jól esik belefeledkezni és elmerülni a könyvek világában.

Ez egy amolyan léleksimogató olvasmány, aminek nem az az erőssége, hogy túl komoly témákat dolgoz fel, hanem szívet melengető történetével álmodozásra hív.

A könyvesbolt hangulata a csodás könyvekkel, gőzölgő teával és ínycsiklandó süteményeivel egy álomvilágba repíti olvasóit.

Kicsit túlidealizált minden ebben a könyvben, de néha talán pont erre van szükségünk, egy olyan olvasmányra ami jó érzéseket és megnyugvást tud nyújtani.

Annak ellenére, hogy sem a nyomozás sem a romantikus szál nem kap túl sok szerepet ebben a könyvben, a könyvesbolt hangulata miatt mégis kedves és szerethető ez a könyv.

Könyvmolycsemegeként szerintem teljesen megállja a helyét ez a könyv, kisebb és apró hibái és hiányosságai ellenére, mégis valamiért szerethető.

A könyvesbolt varászlatos, bűbájos és szívet melengető hangulata azt hiszem eléri célját ezzel a könyvvel, összeköti mindazokat, akik szeretnek olvasni és szeretik egy helyen látni könyveiket.

Mivel ez egy romantikus „feelgood” könyv, ezért úgy gondolom műfajában teljesen megállja helyét és egy nyári strandolvasmánynak vagy őszi bekuckózós könyvnek teljesen megfelel.

Ez a könyv a könyvben olvasmány, kívül szép és igényes, belül pedig szerethető és bűbájos.

Kedvenc idézetem a könyvből:

(…) minden, ami jó a világon, egyetlen könyvesboltba is belefér.

A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei
Mónica Gutiérrez
Európa Könyvkiadó Kft.
2021
Füles, Kartonált
274