Mörk Leonóra: Holdfényszonáta

Mörk Leonóra könyvének olvasása közben egy teljesen másik világba kerül az ember, köszönhetően a két idősíkban játszódó történetnek, a szimpatikus szereplőknek és a csodálatos tájaknak, amelyek képzeletben varázslatos helyekre kalauzolnak el.

Ez a könyv amolyan léleksimogató, megnyugtató és teljes kikapcsolódást ígérő olvasmány, amiben jó érzés elmerülni. Nemcsak a történet romantikus jellege miatt, hanem azért is mert Mörk Leonóra minden egyes könyvéből újabb ismeretekkel és információkkal tud gazdagodni az olvasó.

Ezúttal a klasszikus zenével lehet közelebbi ismeretségbe kerülni, ugyanis a zenén keresztül egyfajta terápiás hatása van ennek az olvasmánynak.

Alexander Thiemann a világhírű osztrák zongoraművész a férfi főszereplője ennek a könyvnek, aki klasszikus zenéje által milliókat vonz maga köré. Bodrogi Eszterrel sincs ez másképp, ugyanis a magyar lány, már fiatal kamaszkora óta nagy rajongója ennek a külföldi művésznek.

Az osztrák férfi és a magyar nő élete különbözőbb nem is lehetne, egy váratlan esemény azonban egymáshoz vezeti őket, ahol nem csak 2. világháborús eseményekre derül fény, hanem a közös jövő kérdése is fontossá válik.

Kettejük találkozása nem csak egy izgalmas múltbeli utazást jelent majd ebben a könyvben, hanem egy új kezdet kalandos lehetőségeit is.

Igazán különleges élmény elmerülni ebben a romantikus történetben, aminek lapjain az olvasó egy olyan történetben merülhet el, ahol a zongorajáték dallamai már szinte életre kelnek. Ezáltal egy olyan világba csöppen az olvasó, ahol a művészeti értékek még mindig képesek úgy hatni az emberre, hogy arra a szavak sem elegendőek.

Alexander és Eszter története több mint egy sima szerelmi történet. Ebben a történetben benne van az ősök története, a történelem kegyetlensége, ugyanakkor a jövő reménysége és az új kezdet lehetősége.

Lágy, csendes és magával ragadó stílusával körbeölel ez a könyv, miközben hol humoros jelenetekkel, hol pedig mélyen megható érzelmekkel láncol magához. A zene iránti szeretet és rajongás olyan harmonikus módokon öleli körbe ezt a kötet, hogy az az olvasóra is átragad.

A zenei utalásokat irodalmi idézetek egészítik ki, ami csak még inkább emeli az olvasás élményét. Csodálatos tájleírások egészítik ki és adják meg a keretet ehhez a mesébe illő szerelmi történethez, amiben az érzelemdús párbeszédek és a dinamikus cselekmények egymást követik.

Ez a romantikus regény elegánsan és kifinomultan tár elénk egy olyan történetet, ahol a múlt és a jelen találkozásából, valami egészen különleges születik meg.

A zene hullámain andalogva Németország és Ausztria legszebb tájait járjuk be, nyomába eredünk egy múltbeli rejtélynek és szemtanúi leszünk egy új szerelem megszületésének.

Egy igazi kulturális és irodalmi élmény ez a könyv, ami egy könnyed olvasást ígér, ugyanakkor egy érzelemdús és kifinomult történettel is megajándékoz.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Egy ember élettörténetét nem sorsának külső eseményei, hanem lelkének belső élményei rajzolják meg.

Holdfényszonáta Book Cover Holdfényszonáta
Mörk Leonóra
Jaffa Kiadó
2023
Füles, Kartonált
216