Polus Enikő: Életünk ​forgatókönyvei

Polus Enikő előbbi könyve nagy hatással volt rám, segített jobban megérteni saját szerepeimet és mindazoknak az embereknek a szerepét az életemben, akik időszakosan vagy folyamatosan végigkísérik életemet.

Elgondolkodtató volt számomra ez a könyv, nem csak ez érzelmi intelligencia fejlesztése miatt, hanem azért is, mert sok új és hasznos információval gazdagított.

A könyv elolvasása során, sikerült sokkal jobban és közelebbről is megérteni a környezetemben élő emberek fontosságát, akik akarva-akaratlanul is hozzájárulnak jellemfejlődésemhez, valamint sorsom alakulásához.

Életünk különböző életszakaszait különböző mellékszeplők kísérik végig, akik formálnak minket, hatással vannak ránk, valamint különböző érzelmeket és cselekedeteket váltanak ki belőlünk.

De nem csak mások lehetnek mellékszereplők a mi életünkben, hanem mi magunk is gyakorolhatunk ilyen fajta hatást másokra, meghatározva ezáltal életük alakulását.

A szerző új könyve még inkább tetszett nekem mint az előző könyve, valahogy sokkal jobban megérintettek a könyv személyes beszámolói és azok a szakmai, fontos és elgondolkodtató információmorzsák, amelyek segítenek az érzelmi intelligencia fejlesztésében.

Igazi önismereti és önfejlesztő könyv volt ez számomra, amiben jó érzés volt elmerülni és ráismerni azokra az elakadásokra és problémákra, amelyek segítségre szorulnak.

Életünk során számos nehézséggel és akadállyal küzdünk meg, amire nem mindig van meg a megfelelő forgatókönyvünk. Az elképzelt dolgok nem mindig úgy alakulnak a valóságban, mint a képzeletben, de a megfelelő önismerettel és önfejlesztéssel, sokat lehet javítani és dolgozni ezeken a forgatókönyveken.

Mindannyiunk saját felelőssége úgy élni életünket, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle, miközben odafigyelünk embertársainkra is, akik fontos mellékszereplői életünknek.

Nem minden tervezhető előre az életben, sokszor csak sodródunk vagy olyan megpróbáltatások elé vagyunk állítva, amire nem vagyunk felkészülve.

Ez a könyv segít azonban jobban rálátni azokra a forgatókönyvekre, életünk azon területeire, amelyek több szervezést, gondoskodást vagy tervezést igényelnek.

Magzatkortól el egészen idős korig vezet végig ez a segítő könyv, lényegre törően és hétköznapi nyelven elmagyarázva mindazt, amire szükségünk van ahhoz, hogy jobban tudjuk szembenézni az élet különböző nehézségeivel és akadályaival.

Legyen szó gyermekkori traumákról, párkapcsolati problémákról, pénzügyi nehézségekről vagy egészségügyi dolgokról, ez a könyv mindegyik fontos életszakaszra kitér és segít mankókat és gyakorlatias megoldásokat beiktatni a mindennapi életünkbe.

Nagyon sok konkrét példa és esettanulmány, valamint temérdek szakmai tapasztalat van emögött a könyv mögött, ami bárki számára konkrét segítség lehet.

Egy belső, személyes és meghitt utazásra hív ez a könyv, aminek célja az érzelmi intelligencia fejlesztése és egy olyan önismereti út, aminek a végén mindenki saját életének a sorskovácsává válhat. 

Nagyon jó élmény volt ezt a könyvet olvasni, mert segített megérteni azokat a blokkokat és elakadásokat, amelyek gyakran csak fejben gátolnak meg minket abban, hogy egy boldogabb és beteljesültebb életet éljünk.

Nagyon pozitív, reményteli, ugyanakkor realista ez az önsegítő könyv, ami megmutatja azt, hogy bármilyen nehéz élethelyzetben is legyen valaki, mindig van kiút a nehézségből és lehetőség az újrakezdésre.

Ezért szükséges és létfontosságú a különböző forgatókönyvek eltervezése, ugyanakkor boldog és beteljesült életet csak az élhet, aki reziliensen tud hozzáállni az élet meglepetéseihez és kihívásaihoz.

Érdemes elmerülni ebben az edukatív és rendkívül elgondolkodtató könyvben, ami segít a helyes kommunikáció, a reziliens életmód és az önfejlesztés megtanulásában és elsajátításában.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Sokszor történik meg a kommunikációban, hogy túlságosan arra figyelünk, amit a másik mond, és nem arra, hogy a mondandója mögött valójában mi van.

Életünk ​forgatókönyvei Book Cover Életünk ​forgatókönyvei
Polus Enikő
Jaffa Kiadó
2022
Keménytábla
311