Veronica Henry: Álmaink otthona

„Álmaink otthona” számomra egy tipikusan nyaraláshoz való könyv, ami nem követel túl sok elmélkedést, bájos története magával ragad és ugyanakkor kikapcsolódó szórakozást tud nyújtani.

Az idillikus völgyben található Hunter’s Moon-t mindenki álmai otthonának tartja. Így vannak ezzel a ház jelenlegi tulajdonosai is, Sally és Alexander, akik egy családi nehézség miatt, arra kényszerülnek, hogy eladják hőn szeretett és imádott otthonukat. Belinda Baxter, a környék ingatlanügynöke is beleszeret az idillikus házba, miközben próbálja a lehető legjobb vevőt megtalálni. Nem is sejti, hogy ezáltal ő is befolyással lesz az idős házaspár életére, hiszen munkája során hamar megbarátkozik az otthonukat eladásra kínáló házaspárral. A magányos és visszahúzódó Belinda nem csak a ház értékesítésével és a megfelelő vevővel kell bajlódjon, hamar múltja feldolgozásával és jövője tervezgetésével is.

Az idős házaspárt hamar megkedveli, ugyanúgy mint azok fiát, Leot, aki egyáltalán nem örül annak, hogy szülei eladják családi fészküket. A Belindával való találkozása azonban Leo életében is új fordulatokat hoz, ami nagyban meghatározza majd a Hunter’s Moon sorsát is.

Veronica Henry regénye könnyed és bájos, a meseszép angliai vidéken játszódik. Meseszerűnek tűnik az egész történet, melyben van szenvedés és fájdalom, de a szerelem mindenek felett győzedelmeskedik.

A történet elmesélése több szemszögből valósul meg. Egy részről megismerjük az 1960-as évekbeli eseményeket, Sally és Alexander megismerkedésének körülményeit. Másik részről Belinda elmesélései alapján, az ő múltjáról is egy átláthatóbb összefoglalót olvashatunk. A két történet a jelenben találkozik, Belinda és Leo történetével, ami sajnos csak néhány rövid mondatban olvasható a könyv végén.

A könyv azonban egy igazán kellemes olvasmány, kedves történet, egyszerű stílusban.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Eltöprengett, hogy milyen típusú anya a legjobb. Az őrült, gyönyörű, karrierista nő (…) vagy az olyan, mint az ő anyja: megbízható, kiszámítható, aki az összes idejét a konyhában tölti, köténnyel a derekán?

Vagy lehetséges, hogy az, aki egy kicsit ilyen is, olyan is?

Álmaink otthona Book Cover Álmaink otthona
Veronica Henry
General Press Kiadó
2018
Kartonált
360