Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Viszkok Fruzsi könyve azt hiszem hamar be tudja lopni magát az olvasó szívébe, és nem amiatt, mert Fruzsi már egy ismert személyiség az online térben, hanem azért, mert könyve tényleg fontos, gyakorlatias és hasznos témákat dolgoz fel.

A könyv külsőleg is egyből beszippant, arról nem is beszélve, hogy milyen harmónia és letisztultság jellemzi tartalmilag.

Én személy szerint nagyon szeretem az olyan könyveket, amelyeknek címe egy felszólító mondat, ezért ez a könyv is kedvemre való volt. Fruzsi jelenléte ezen a csodálatos pasztell színű és elegáns könyvborítón nagyon sokat hozzátesz a könyv színes és illusztrált tartalmához, valamint azokhoz a konkrét tanácsokhoz és tippekhez, amelyek helyet kapnak ebben a könyvben.

Nagyon érdekes volt elmerülni Viszkok Fruzsi könyvében, ami lényegében két fontos részből áll.

A könyv első fele, főleg a fizikális tér rendszerezésével és rendben tartásával foglalkozik, míg a könyv második fele már sokkal intimebb és meghittebb, ugyanis ott a személyes tervek és álmok megvalósításán van a hangsúly.

A könyv két része nagyon jól kiegészíti egymást, ugyanis a környezetünk letisztultsága nagy befolyással van, nem csak hangulatunkra, de életünk szinte összes területére.

Viszkok Fruzsi, ezzel az önfejlesztő és önsegítő könyvével, egy olyan mankót ad az olvasó kezébe, amivel szerintem az élet összes fontosabb területét lefedi. Nem csak életvezetési tanácsok, de konkrét takarítási, szervezési vagy háztartási tippek is helyet kapnak ebben a könyvben.

Az a jó ebben a könyvben, hogy lépcsőzetesen és fokozatosan épül fel. A rendrakás és rendszerezés a legkisebb dolgokban kezdődik, el addig, ahol már az élet fontosabb területei is előtérbe kerülnek.

Gyakran bele se gondolunk abba, hogy egy tiszta és rendszerezett otthon, egy harmonikus munkatér, valamint a feladatok rangsorolása milyen egyensúlyt és lelki békét teremthet életünkben.

Fruzsi, úgy vezeti végig olvasóit ezen a könyvön, hogy minden hasznos tanácsot, tippet és segítséget saját tapasztalatain keresztül ad tovább, a fontosabb tudnivalókat pedig külön kiemeli.

A listák, a tanácsok és a szemet gyönyörködtető fotók, inspirálóan és motiválóan hatnak az olvasóra.

Amellett, hogy ezek a listák és tanácsok nagyon sokat tudnak segíteni a munka és a magánélet terén, van ennek a könyvnek egy olyan hatása is, hogy olvasás után azt veszi észre magán az ember, hogy egyből aktívvá válik és elkezd rendet rakni maga körül.

Ezért senki se lepődjön meg, ha Fruzsi könyvének olvasása után, azon kapja magát, hogy elkezd rendszerezni, szelektálni vagy takarítani. Többek között ilyen pozitív hatása is van ennek a könyvnek.

Ez az életvezetési könyv nagyszerűen összefoglalja azt, hogy hogyan lehet rendet és harmóniát teremteni az élet különböző területein.

Míg a könyv első fele kifele irányul és a fizikális terek rendszerezésével foglalkozik, addig a könyv második fele befele fordul, ugyanis ebben a részben az időmenedzsment és a belső értékek kapnak fontosabb szerepet.

Nem csak őszinte, hiteles és kitárulkozó ez a könyv, hanem egyben motiválóan és inspirálóan hathat mindannyiunk személyes önismereti folyamatára.

Ez a könyv hasznos és igényes, segítséget nyújt olyan rutinok és szokások kialakításában amelyek nem csak könnyebbé, de harmonikusabbá és kiegyensúlyozottabbá tehetik életünket.

Kreativitás, produktivitás és praktikusság jellemzi ezt a könyvet, amire szerintem mindannyiunknak szükségünk van.

Lelassulni, harmóniát teremteni, kiegyensúlyozottan élni, megélni kreativitásunkat…erről szól ez a kívül-belül értékes és érdekes könyv!

Kedvenc idézetem a könyvből:

Néha ellen kell állni annak, amit épp most szeretnél, azért, hogy elérhesd azt, amit nagyon szeretnél, mert így tudod csak megvalósítani a céljaidat.

Tedd rendbe az életed! Book Cover Tedd rendbe az életed!
Viszkok Fruzsi
HVG Könyvek
2021
Keménytábla
222