Bauer Barbara: A szív szabadságharcosai

Bauer Barbara könyveinek hangulata minden alkalommal varázslatos és csodálatos. Ezúttal olyan érzésem volt, hogy a történelmi szál, valamint a szereplők érzelem világa sokkal hangsúlyosabb volt, mint maga a regény cselekménye.

A könyv romantikus, bájos és idillikus hangulata ezúttal is csak úgy vitt magával, most azonban a történelmi információk, események sokkal nagyobb terek kaptak.

A könyv címéből kiindulva egyértelmű, hogy ez a könyv az 1848/49-es magyar forradalom eseményei köré épül.

Lili és Bálint története ebben az időben kezdődik, egy olyan titltott szerelemmel, ami sosem teljesülhet be. Bálintnak családja van, sőt mi több, Lili nővére a felesége. Bálint, férfiként tettekkel és cselekedetekkel harcolhat egy szabadabb jövőért.

Mindeközben Lili nem csak fizikailag, de érzelmileg is rabságban érzi magát, ugyanis ő nőként nem harcolhat, még a véleménye se igazán számít, de az igaz szerelmet sem élheti meg korlátok nélkül.

De Lili szíve mélyén egy szabadságharcos, aki próbálja helyét nem csak a családban, de a társadalomban és saját életében is megtalálni.

Ő az, aki mindenben különbözik kortásaitól, a vadóc, meggondolatlan és bohókás lány, aki nem ismer korlátokat és a végsőkig harcol. Harcol egy eszméért, egy tiltott szerelemért és egy olyan életért, amiben csak morzsányi boldogságcseppek jutnak neki.

Bauer Barbara legújabb könyvében egy olyan világról mesél, ahol még erős társadalmi és szociális normák szabják meg azt, hogy mi a különbség a jó és a rossz között. Különböző emberi sorsokon keresztül, különleges szerelmi történetek és fontos történelmi események fonódnak össze, mindez egy élvezetes, olvasmányos és szórakoztató stílusban.

Harmonikusan olvad össze a történelmi szál a romantikus szállal ebben a könyvben. A két szerelmes története minden, csak nem hétköznapi ebben a regényben.

De hogyan is lehetne az, mikor mindketten egy olyan korban élnek, mikor a történelem eseményei és a társadalmi normák, mindent felülírnak.

A Szomolay birtokon megtörtént események megmutatják egy magyar család történetét a magyar forradalom idején ebben a regényben. Az élet és a világ eseményei erősen közbeszólnak az ő életük alakulásába is, miközben ezek az érzelmi viharok, a családi drámák és a történelmi események mély nyomokat hagynak bennük.

A család minden egyes tagja keresi a helyét a világban, a családban és a társadalomban.

Ez az útkeresés, főleg a család legkisebb tagjára igaz, a fiatal Lilire, akinek története titkokról, szenvedélyről és az élet mulandóságáról szól.

Liliből a szabadságharc közepette lesz egy olyan érett, bölcs és felnőtt nő, aki már maga mögött hagyja vadóc és kiszámíthatatlan karakterét, és lesz belőle egy olyan nő, aki szívében mindvégig egy igazi szabadságharcos.

Az emberi sorsok, a múlt tragédiái, az érzelmi vonalak egy mindent elsöprő be nem teljesült szerelmi történetet eredményeznek ebben a regényben.

Ez a szépen és gondosan felépített történelmi romantikus regény izgalmas szereplőivel, kalandos történetével és történelmi kitérőivel válik egy igazán élvezetes és szórakoztató olvasmánnyá.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Egyszerűen nem tudom mi kell az embereknek ahhoz, hogy megmozduljanak és azt mondják, elég!

A szív szabadságharcosai Book Cover A szív szabadságharcosai
Bauer Barbara
Jaffa Kiadó
2022
Keménytábla, Védőborító
380