Bauer Barbara: Fény a dombok mögött

Nem olvastam a Vakrepülés című könyvet, ezért nagyon megörültem annak, hogy most elolvashatom az eredeti regénynek az új és feldolgozott változatát.

Mondanom se kell mennyire nagyon szeretem Bauer Barbara könyveit, akinek minden egyes könyve egy olyan világba repít el, amiben jó érzés elmerülni.

Csodálatos élmény volt újra egy olyan romantikus történetben elmerülni, aminek szívbemarkoló és csodálatos világa olyan szereplőket elevenít fel, akik nagyon szimpatikusak és olyan emberi tulajdonságokkal vannak felruházva, amivel könnyű azonosulni.

Bauer Barbara újabb utazásra hívja ezúttal is olvasóit ezzel a könyvvel, ugyanis különböző emberi sorsokon keresztül bonyolult lelki folyamatokról és belső utazásokról mesél.

Két női sorson keresztül egy olyan érzelemdús és megható történetről lehet olvasni, amiben sorsok kovácsolódnak össze, szerelmek születnek meg és közben a szereplők olyan fejlődésen mennek keresztül, ami segít nekik még inkább rátalálni önmagukra és megérteni mindazt, ami velük történik.

A regény két női főszereplője Julietta, a tehetséges fiatal zongorista lány, aki egy olasz kisvárosban él szüleivel. Idillikus helyen és környezben él szüleivel, akik egy hangszerboltot üzemeltetnek.

A vak Julietta egy életvidám, kedves és bájos fiatal lány, aki mindenben aláveti magát szülei akaratának.

A könyv másik fontos női főszereplője az ejtőernyős és patikus Réka, akinek mindene a repülés, egy olyan tevékenység, amit szülei nagyon elleneznek. Egy baleset során Réka elkezdi újragondolni eddigi életét és egy szakember segítségével elkezd mélyebbre ásni és megkeresni a válaszokat a miértekre az életében.

Ennek a két lánynak fonódik össze a sorsa egy drámai esemény kapcsán, ami által egy újabb fontos szereplő kerül be a képbe, a fiatal és sármos Federico, akit mindkét lányhoz szoros kötelék fűzi.

Váltakozó szemszögön keresztül ismerjük meg a regényben Julietta és Réka történetét, két olyan mindenre elszánt nő történetét, akik túl sok ideig családi elvárások és korlátok miatt, nem merik saját életüket élni.

Sorsuk szorosan egymásba fonódik, amihez Federiconak is köze van, ugyanis az ő szerepe meghatározó mindkét lány életében.

Izgalmas, kalandos és rendkívül élvezetes élmény úgy végigkísérni ennek a két lánynak a történetét, hogy közben szemtanúi vagyunk az ő fejlődésüknek, valamint sorsuk beteljesülésének is.

Addig míg Julietta teljes mértékben aláveti magát szülei elvárásainak és ennek a végén tragikus következményei lesznek, addig Rékának sikerül egy hosszadalmas belső utazás során saját útjára lépni és nem szülei elvárásai szerint élni, hanem saját sorsát beteljesítve önmagát és saját álmait valósítja meg.

A történetben számos olyan esemény történik, ami talán logikus észérvekkel fel sem fogható, de Bauer Barbara úgy adja át ezeket a különleges, spirituális utazásélményeket, hogy azok élvezetesek és tanulságosak.

Legélvezetesebb része a könyvnek az, ahogyan a szereplők fejlődési folyamatai magukkal sodornak, ugyanis az ő élményeiken és érzéseiken keresztül egy olyan történetbe feledkezhet bele az olvasó, amiben önmagára talál.

Hol könnyekre fakaszt, hol meghat, hol pedig elgondolkodtat ez a csodálatos szépirodalmi mű, ami egyfajta belső önismereti utazás is, amiből mindenki annyit vesz ki belőle, amennyire szüksége van.

A zene szeretete, az olasz életérzés, a lélekvándorlás és a belső utazás mind olyan központi témák ebben a romantikus regényben, amelyek a sorszerűség és a szabad akarat köré fonódnak ebben a történetben.

Remek kikapcsolódást és egy mély értelmű belső utazást ígér ez a könyv, ami a múlt megértésén keresztül az egyéni sors felvállalásáig vezet el, egy olyan önismereti úton, ahol a karma és a sorsszerűség egészen új értelmeket nyer.

A találkozások, a veszteségek, a szerelmek, az álmok és az új kezdetek csodálatos története ez a könyv.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

A szemed vak, viszont a szíved mindent lát.

Fény a dombok mögött Book Cover Fény a dombok mögött
Bauer Barbara
Jaffa Kiadó
2022
Keménytábla
304