Daniela Sacerdoti: Az olasz villa titka

Egy megható, két idősíkban játszódó történet, ahol több női sorson keresztül az élet kiszámíthatatlan fordulatairól lehet olvasni.

Ez a romantikus történet Callie életével kezdődik, egy fiatal huszonegy éves lány történetével, aki nem rég tudta meg azt, hogy örökbe fogadták, ezért elindul Olaszországba, hogy felkutassa múltja részleteit. Montevinóba érkezve egy lenyűgöző villa örököse lesz, amit halott édesanyja hagyott rá.

Ez a varázslatos és mesébe illő villa nagyon sok múltbeli titkot rejteget magában, ugyanakkor az újrakezdések és a megbocsátás helye is lesz ebben a kis történetben.

Miközben Callie megismerkedik a falu lakosaival, egy új szerelem is megjelenik az életében, ő közben beletemetkezik egy napló gondolataiba, amiben megismeri a titokzatos Elise életét, aki a 2. világháborúban orvosként tevékenykedett.

A napló olvasása közben Callie szerelemről, szenvedélyről, veszteségről és a háború borzalmairól olvas, de ez segíti őt abban, hogy szembe merjen nézni saját múltja sötét oldalaival.

A könyvben Callie és Elise története szorosan egymásba fonódik, két rendkívül bátor nő életéről van itt szó, akik minden veszteség és nehézség ellenére hisznek a szerelemben és a boldog jövőben.

Callie a napló megsárgult lapjai között talál rá azokra a válaszokra, amelyek segítik őt továbblépni az életben és elengedni a múlt sérelmeit.

Két megható női sorsot lehet végigkísérni ebben a romantikus regényben. Az egyik történet a 2. világháború idejébe kalauzol el minket, a másik a jelenben játszódik.

A két nő élete sok mindenben különbözik egymástól, mégis összeköti őket valami rejtélyes szál, valamint az a belső erő, ami átsegíti őket a nehezebb élethelyzetekben.

Ez egy olyan könyv, aminek hangulata magával ragad, nincsenek benne hosszú és felesleges leírások, csak egy mozgalmas és izgalmas cselekmény, aminek köszönhetően megható emberi sorsokról lehet olvasni.

Egy napló, egy múltbeli cselekmény, egy fiatal lány útkeresése és egy új szerelem elegendőek ahhoz, hogy egy családi drámán keresztül a 2. világháború politikai nézeteibe is betekintést kapjunk.

Ez egy érzelemdús történet, amiben egy fiatal felnőtt nő családfájának felkutatását és identitás keresési útját lehet végigkísérni.

Érdekes végigkövetni azt, ahogyan a múlt befolyásolja a jelent, ugyanakkor a múltbeli események esélyt adnak arra is, hogy Callie tanuljon női felmenőinek hibáiból és többé ne kövesse el azokat.

Az egész történet egy gyógyítástörténet, amiben Callie-nek esélye adatik arra, hogy begyógyítsa múltja sebeit és megbocsátással és elengedéssel új életet kezdjen.

Illatok, ízek, színek és tájak ötvözik ezt a varázslatos kis olasz falut, ahol jó érzés néhány óra erejéig elveszni az olasz életérzésben.

A regényben harmonikus egyensúlyban vannak a múlt eseményei a jelen történéseivel, ahol izgalmas eseményeken keresztül szimpatikus szereplőket lehet megismerni.

Érdemes elmerülni ebben a szívmelengető romantikus történetben, ami egy olyan utazásra hívja olvasóit, amiben családi örökségről, múltbeli titkokról, emberi sorsokról és a múlttal való szembenézésről lehet olvasni.

Egy teret és időt átívelő szerelmi történet adja meg a regény középpontját, ami felüdülés és megnyugvás a léleknek. A lassan és varázslatosan kibontakozó családregényben a nagy szerelemről és a második esélyről lehet olvasni.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Azt hiszem, azt akarom hinni, hogy az élet fordulatai végül oda visznek el minket, ahol lennünk kell.

Az olasz villa titka Book Cover Az olasz villa titka
Daniela Sacerdoti
Gabo Könyvkiadó
2023
Puhatáblás, Ragasztókötött
317
Szabó Luca