Carley Fortune: Várlak a tónál

Carley Fortune romantikus regénye nem csak történetével, szerethető karaktereivel fog meg, hanem azzal a kanadai vidékkel, amit annyira varázslatosan és idillikusan ábrázol könyvében.

Ennél a könyvnél is adott egy csodálatos tópart, egy halk és csendes, de annál izzóbb szerelmi történet, valamint néhány dráma, ami miatt csak még inkább szerethetővé válik az egész regény.

A regény két főszereplője Fern Brookbanks és Wil Baxter, akik húszas éveik elején találkoznak először. Egy véletlen találkozásnak köszönhetően csupán egyetlen napot töltenek el együtt, de megígérik egymásnak, hogy egy év múlva találkoznak a tóparton, Fern családi nyaralójuk helyszínén.

Tíz év telik el és ez a találkozás sajnos nem történik meg, de az élet közbeszól, így Fern és Will újratalálkozik a tóparti panziónál. Ez a találkozás sok múltbeli sebet és traumát hoz elő mindkettejükből, ugyanakkor egy ígéretes jövőt is meglebegtet előttük.

Miközben megismerjük a két fiatal elmúlt tíz évének a történetét, szemtanúi lehetünk egy új szerelem kibontakozásának, ami már sokkal érettebb, tapasztaltabb és mélyebb.

Fiatal felnőttek életútját kísérjük végig, megismerve lelki- és gondolati világukat, valamint azokat az elakadásokat és bizonytalanságokat, amikkel szinte minden mai fiatal küzd. Az ő életük által betekintést nyerünk az első szerelmi csalódásba, a karrierépítés nehézségeibe, a bonyolult családi kapcsolatokba, valamint magába az életbe, ami sosem egyértelműen kiszámítható.

Ebben a romantikus történetben a „mi lett volna, ha…” kérdésre tíz év elteltével kapjuk meg a választ. Barátokból lesznek szerelmesek, akik kapnak az élettől egy második esélyt. Első találkozásukkor még egyikük sem állt készen egy komolyabb és hosszabb kapcsolatra, de az élet és a tapasztalat felkészítette őket arra, hogy egymás sebeit gyógyítsák be és közben éljenek az új lehetőségekkel.

Ez a romantikus regény a második esély megragadásáról, a sebek gyógyulásáról, valamint a reményről szól. Rejtélyes és izgalmas utakon jutunk el a könyvben az új szerelem megszületéséhez, miközben gyászról, terhesség utáni depresszióról és bonyolult szülő-gyermek kapcsolatról olvasunk.

Sok érzelem, izgalom, kaland és rejtély van ebben a könyvben, ami nem csak Fern és Will kapcsolatára vonatkozik, ugyanis a naplóbejegyzésekből megismerjük Maggie, Fern édesanyjának is a történetét, ami ugyanolyan érdekes.

Múlt és jelen váltakozásával, szorongásról, küzdelemről, bizonytalanságról és egy identitáskeresésről lehet olvasni ebben a kötetben.

Két fiatal útkeresése, elvárások és megfelelések nyomása alatt születik meg egy szenvedélyes szerelem.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Nem akarok olyasvalakivel lenni, aki az életének egy részébe nem enged be. Nem akarok eszköz lenni, aki segít elmenekülni a valóságból. Én akarok lenni a valóság.

Várlak a tónál Book Cover Várlak a tónál
Carley Fortune
Magnólia Kiadó
2024
Puhatáblás
332
Kéri Andrea