Freya Sampson: Az elveszített jegy

Egy kellemes, bájos és romantikus történet, ami sokkal több, mint aminek első látszatra tűnik. Egy mélyen megható, elgondolkodtató és szerethető történet, ami a nagybetűs élet kiszámíthatatlanságáról, a sors fintoráról és az emberi döntések fontosságáról szól.

Ez nem egy tipikus habos-babos történet, hanem egy olyan életszerű és sorszerű keserédes történet, amiben hús-vér emberek mesélnek el egy olyan történetet, amiben több szál keresztezi egymást, amiben benne van a boldogság keresése, ugyanakkor a veszteség elfogadása is.

Két párhuzamos szerelmi történetet olvashatunk ebben a könyvben. Két idősík, ami keresztezi egymást a jelenben.

Az egyik történet szereplője Libby, aki szerelem csalódottan Londonba utazik, hogy nővére családja körében kitalálja hogyan tovább a sok kudarc és veszteség után. Egy piros londoni buszon megismerkedik egy idős férfival, Frankkel, aki elmeséli neki találkozását élete nagy szerelemével, akit sok évtizeddel ezelőtt ezen a buszon ismert meg, de azóta soha többé nem látta.

Libby szoros és meghitt barátságot köt ezzel az idős férfival, aki elmeséli neki hogyan ismerte meg hatvan évvel ezelőtt a vörös hajú lányt, aki annak idején egy buszjegyre felírt telefonszámot adott neki, de Frank sajnos elveszítette ezt a jegyet. Tévedése miatt soha többé nem került sor egy újabb találkozásra ezzel a titokzatos lánnyal, akit azóta sem sikerült elfelejteni.

Libby összefog Frank gondozójával, és együtt teleragasztják London utcáit plakátokkal és üzenetekkel, aminek segítségével próbálják megtalálni ezt a titokzatos nőt, akit Frank hatvan éve minden nap keres a piros londoni buszon.

Az emberi kedvességnek, az összefogásnak és a sorsnak köszönhetően a fiatalok sikerrel járnak, és a végén Frank válaszokat kap a kérdéseire, még akkor is, ha azok talán nem pont olyanok lesznek, mint amire elsőre számít.

A keresés során nem csak azon van a hangsúly ebben a romantikus regényben, hogy Frank újra megtalálja elveszített szerelmét, hanem azon is, hogy Libby esélyt adjon egy új szerelemnek és egy új kezdetnek.

A két párhuzamos szerelmi történet érzelemdús és megható jelenetekkel ajándékozza meg olvasóit, valamint egy jóleső érzéssel, látva azt, hogy a jóság, a becsület, az őszinteség és a tiszta szerelem mindig utat tör magának.

Mindkét szerelmi történetben vannak akadályok és nehézségek, a történetek szereplői  azonban jósággal és szeretettel oldják meg ezeket.

Ez a különleges 88-as piros londoni busz egy olyan utazást kínál nem csak a könyv szerepelőinek, hanem nekünk olvasóknak is, amiben saját életünk különböző állomásait vizsgálhatjuk meg. Minden állomás egy újabb lehetőség a fejlődésre, a változásra és az újrakezdésre.

Libby és Dylan, Frank és Percy története is erről szól, azokról az apró pillanatokról, a fontos döntésekről és a válaszutakról, amelyek meghatározzák sorsunk alakulását.

Amennyire romantikus és meseszerű az egész történet, pont annyira elgondolkodtató és ütős üzenetekkel gazdagított.

Ez a végtelenül kedves és bájos kis történet a közösségben rejlő erő és összetartás fontosságáról mesél, arról, hogy mennyire fontos egymásra is odafigyelni és empatikusan, segítőkészen és nyitottan állni embertársainkhoz.

A londoni helyszínek csak még varázslatossá teszik ezt a csodaszép regényt, ami meglepő fordulatokkal és valós emberi problémákkal tár elénk egy olyan élettörténetet, amiben helyenként önmagunkra ismerhetünk.

Néha jólesik az olvasónak egy ilyen léleksimogató könyv, ami megindító történetével és szimpatikus szereplőivel az élet váratlan fordulatairól, meglepő megoldásairól és boldogságot kínáló lehetőségeiről mesél.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Végül is csak egy élete van az embernek.

Az elveszített jegy Book Cover Az elveszített jegy
General Press Kiadó
2024
Kartonált
328
Szigeti Judit