Helen Russell: Boldogságatlasz

Helen Russell előbbi könyve, amiben a skandináv életstílusról és gondolkodásról írt, teljesen elvarázsolt. Az a fajta tudatosság és optimista gondolkodás, ami az első könyv hangulatát jellemezte, az erre a könyvre még inkább igaz.

Helen Russell továbbgondolta előző könyve gondolatmenetét, és most nem csak Dániára korlátozta magát, hanem 30 különböző ország boldogsághoz való viszonyulását részletezi és beszéli át interjú alanyaival ebben a könyvben.

Nagyon érdekes és izgalmas élmény közelebből is megismerni ezeket a kultúrákat, az ott lakó embereket, valamint azokat a dolgokat, ami miatt boldogak és elégedettek az adott országban élő emberek.

Több kontinensen, több országon és nemzetiségen keresztül vezet minket végig ez a könyv, megismerve azokat a tipikus viselkedés- és gondolkodási mintákat, ami miatt boldognak érzik magukat az ott élő emberek.

Olyan ez a könyv, mintha olvasóként egy kalandos utazásban venne részt az ember, ahol a természet fontosságáról, a zenéről, a hygge és lagom szellemiségéről, a meditáció és az elvonulás fontosságáról olvashatunk.

Hatalmas élmény ez a könyv, rengeteg információval, tudásanyaggal és érdekességgel tud megajándékozni, amiket könnyedén be lehet építeni a mindennapok rutinjába.

Főleg a könyv felépítése miatt olyan élvezetes ez az olvasmány, ami köszönhető a rövid, frappáns és humoros fejezeteknek, a színes illusztrációknak és a lényegre törő fejezetcímeknek.

Az már nem egy meglepő dolog, hogy a skandináv országok mennyire fejlettek és mennyivel magasabb náluk az életszínvonal, ez a könyv pedig megmutatja azt, hogy mennyi érdekes és izgalmas hely létezik még ebben a világban, ahol boldog és beteljesült emberek élnek, olyan emberek, akik erre tudatosan figyelnek.

Engem teljesen rabul ejtett ez a könyv, ugyanis személyes hangvétele és tényszerű megfogalmazása, rengeteg olyan információt, tudásanyagot és hasznos tanácsot adott, amiket úgy érzem, hogy bárki beépíthet életébe, anélkül hogy átköltözne egy-egy boldognak számított országba.

A Boldogságatlasz az a könyv, amiben mindenki talál valamit ami kedvére való, lehet ez egy konkrét tanács, egy mély értelmű gondolat vagy egy olyan kreatív ötlet, ami kapaszkodót nyújthat egy-egy élethelyzetben.

30 boldogságtippet olvasni egy helyen, rendkívül élvezetes, megismerve olyan kultúrákat, amelyek egy új nézőponttal vagy egy olyan tanáccsal látnak el, amelyek egy kalandos utazást és egy könnyed olvasmányt ígérnek.

Gondolatébresztő számomra ez a könyv, ugyanis fő üzenete a tudatos életmód, ahol egyensúlyban van a munka és a magánélet, valamint a pillanat megélése.

Nagyon szórakoztató időtöltés volt elolvasni ezt a könyvet, a boldogságkeresésről olvasni önmagában is élvezetes, főleg akkor ha a könyvben olvasott tippeket és tanácsokat a mindennapokba is be tudjuk iktatni.

Mindannyian más és más dologban találjuk meg a boldogságot, és az a jó ebben a könyvben, hogy van miből inspirálódni és motivációt nyerni.

Mindenkinek ajánlom ezt a nagyon igényes, kívül-belül különleges és csodaszép könyvet. Ez a könyv nem ígér és nem is ad egy tuti receptet a boldogságra, de segít megérteni a különböző kultúrák mentalitását és ezáltal megtalálni azokat a tippeket, amelyeket akár személyre szabottan be is tudunk építeni életünkbe.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Semmihez sem fogható, amikor azt érzed, hogy a Nap süti az arcodat… és hirtelen úgy érzed, minden rendben lesz.

Boldogságatlasz Book Cover Boldogságatlasz
Helen Russell
HVG Könyvek
2020
Kartonált