Jeff Abbott: Nem akarod tudni

A könyv szerzője mindeddig ismeretlen volt számomra, de meg kell, hogy mondjam, nagyon pozitívan csalódtam benne. Műfaját illetve nagyon közel áll hozzám a krimi, ezért ezt a könyvet is egy izgalmas és kifejezetten jól felépített regénynek éltem meg.

Eleinte kissé kesze-kuszának tűnik ez a könyv, nagyon hamar beindulnak a könyvben a pörgős események, és egyből nagyon sok szereplő fontos szerepet kap ebben a krimiben, ami miatt kissé nehézkes lehet kiigazodni a regény cselekményén.

Rendkívül összetett és sokoldalú ez a regény, több szálon is futnak az események, valamint a váltott szemszög különböző idősíkokba vezeti a könyv olvasóját, mindezek együtt egy izgalmas olvasmányt eredményeznek.

A több szálon futó eseményeknek az a nagy előnye, hogy nagyon sok izgalmas titkot és rejtélyt rejtegetnek, amelyek akkor válnak igazán izgalmassá, mikor ezek a szálak összeérnek.

A könyv cselekménye egy amerikai kisvárosban játszódik, ahol egy nap holtan találnak egy nőt, aki egy szeretett édesanya és a közösség nagyra becsült örökbefogadási tanácsadója volt.

Ez a rejtélyes bűncselekmény egyből felkelti a közösség lakóinak a figyelmét, és mindenki saját elméleteket kezd el gyártani arról, hogy ki lehet a tettes, és vajon mi állhat ennek a bűncselekménynek a hátterében.

A Pollitt család is ennek a közösségnek a tagja, akik szorosan kötődtek az elhunyt Danielle-hez, mert évekkel ezelőtt ő segített nekik örökbe fogadni egy orosz kisfiút.

A bűncselekmény miatt hirtelen mindenki gyanússá válik ebben a kisvárosi közösségben, ami beindít egy izgalmas nyomozást, ami csak még inkább összekavarja a szálakat, de a végén nagyon szépen kisimulnak a cselekmény szálai. Ez a nyomozás olyan titkokat hoz majd a felszínre, ami eleinte csak még több bonyodalmat fog jelenteni a regény szereplőinek.

Minden szereplő számára nagy változásokat és felismeréseket fog hozni ez a nyomozás, aminek az a célja, hogy kiderüljön ki meddig menne el azért, hogy megmentse szeretteit.

Ez a pszichothriller több ilyen és hasonló jellegű kérdést vet fel, ahol mélyen elásott családi titkok és olyan etikai és morális kérdések merülnek fel, amelyek megingathatják az olvasót jól berögzült hitében.

Nagyon élvezetes ennek a könyvnek az olvasása, mert folyamatosan változik benne valami, a szereplők hatása egymásra, mindig újabb és újabb eseményeket indít el, ami válaszút elé állít mindenkit ebben a könyvben, megkérdőjelezve azt, hogy mi a helyes döntés.

A könyv fő témája az adoptálás, annak nehéz és bonyolult körélményeiről van szó ebben a könyvben, valamint a család összetartó erejéről.

A könyvben végig izgalmasan épülnek fel a cselekmény részei, a végére úgy tűnik, mintha már kissé lankadna az izgalomszint, és kevesebb figyelem jut a tettes felfedésére. A regény végén kissé túl hamar rendeződnek a szálak, de ettől függetlenül, még mindig érdekes ez a fajta befejezés.

Ez a történet a történetben két idősíkban meséli el egy család történetét, ahol a múltbeli szál kissé izgalmasabb mint a jelenbeli. A végén összeér ez a két történet, valamint jó néhány meglepetésre is számíthat az olvasó.

Ebben a könyvben nagy hangsúlyt kapnak az értelmi és érzelmi indokok, amelyek folyamatos harcban állnak egymással. A női és anyai sors képes mindent felülírni ebben a könyvben, ha arról van szó, hogy megvédje szeretteit.

Szerintem a krimi elemei nagyon harmonikusan párosulnak a naplóbejegyzésekkel ebben a könyvben, ugyanis ezek érzelmileg is hatnak az olvasóra.

Nekem tetszett ez a könyv, ami egyszerre krimi és pszichothriller, van benne elegendő csavar és fordulat, logikusan épülnek fel a cselekmény részei, és érzelmileg is tud hatni az olvasóra.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A mi döntésünk, hogy szeretünk-e.

Nem akarod tudni Book Cover Nem akarod tudni
Jeff Abbott
Jaffa Kiadó Kft.
2020
Kartonált
342