Lori Nelson Spielman: Sors, szerelem, Toszkána

Ez a romantikus, könnyed és bájos könyv, bárki kedvtelését el tudja nyerni. Ennek a könyvnek a középpontjában egy család áll, akiknek nő tagjait valamilyen átok súlytja, ezért történetük tele van rengeteg drámával, megpróbáltatással és nehézséggel. Ez a családi átok egyfajta önbeteljesítő gondolatként működik ebben a történetben, ugyanis minden második lánytestvér sorsát meghatározza ennek az átoknak a súlya.

Ennek a családregénynek két főszereplője Emilia és Lucy, akik szintén másodszülött testvérek, ami számukra azt jelenti, hogy esélyük sincs a nagy szerelemre vagy házasságra. A lányok egyhangú élete akkor változik meg, amikor nagymamájuk testvére, Poppy elhívja őket egy közös olaszországi utazásra.

A három másodszülött lány együtt indul el egy nyolc napos olaszországi kirándulásra, azzal a céllal, hogy megtörjék az átkot és Poppy a 80. születésnapján újratalálkozzon rég elveszett szerelmével.

Ezen az utazáson, Poppy, a nagynéni sok bölcsességet és tanácsot ad a fiatal lányoknak, így az ő jellemük is elkezd fejlődni és ezzel a változással együtt új életutak nyílnak meg előttük.

Ez a hangulatos regény sok olyan elemmel rendelkezik, ami miatt szerethető.

Az utazás és az olaszországi helyszínek sokat hozzátesznek ahhoz, hogy ez egy kalandos és élvezets olvasás legyen.

Velence, Toszkána és az Amalfi-part csodálatos helyszínei elevenednek meg az olvasó előtt, és annyira részletgazdagok ezek a részek, hogy olvasóként könnyedén oda tudja magát képzelni az ember.

Ezek a részek nagyon hangulatosak, ugyanis a könyv szereplői ikonikus épületeket látogatnak meg és olyan ismert helyszíneken járnak, amelyek bárki fantáziáját be tudják indítani.

Az utazás mellett a romantikus vonal is fontos szerepet játszik ebben a könyvben. Több szerelmi történet is megelevenedik ebben a könyvben. A különböző női sorsok valamilyen szinten egymásba fonódnak ebben a regényben, pont ezért olyan érdekes véggikövetni hogyan fejlődnek a különböző női szereplők ebben a könyvben.

A női főszereplők élete az örökölt családi mintákon keresztül sokat változik a regény folyamán. Ebben a romantikus regényben mindegyik nő keresi a saját útját és hangját, ezért olyan érdekes identitáskeresésük és jellemfejlődésük.

Talán ez a legnagyobb erőssége ennek a regénynek, nagyon szimpatikusak és élethűek szereplői. Mindegyik szereplőben van valami szerethető dolog és valami plusz, ami miatt végig izgalmas és élvezetes a könyv olvasása.

Túl a könnyed és romantikus történeten, mélyebb gondolatok és életbölcsességek is fontos szerepet kapnak ebben a regényben. De mindez nem egy komor és melankolikus hangulatban valósul meg, hanem könnyed és humoros stílusban.

Ennél a regénynél teljes összhang van a könyv címe, borítója és története között. Ez a könyv egyszerre ajándékoz meg egy családtörténettel, egy örökké tartó szerelemmel és egy olyan kalanddal, ami a legszebb olasz helyszíneket eleveníti meg.

Igazi olasz hangulatra, egy humoros családtörténetre és egy olyan szerelmi történetre lehet számítani ebben a regényben, ami összeköti a múltat és a jelent.

Ez egy életvidám, pozitív és humoros regény, ami sokkal többet tud adni, mint ahogy azt első látásra bárki gondolná. Nagyon érzelemdús és hangulatos ez a könyv, ami tökéletes kikapcsolódást és szórkozást tud nyújtani.

Poppy történetén keresztül egy csodálatos, fájdalmas és egyben szívszorító szerelmi történetben lehet részünk, ami váltott szemszögön keresztül az élet szépségeiről, a nehézségek leküzdéséről és az igaz szerelem erejéről mesél.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Minden alkalommal, amikor szeretsz (…), valami színt hozol a világba. Ha elmulasztasz szeretni, kitörölsz egy színt.

Sors, szerelem, Toszkána Book Cover Sors, szerelem, Toszkána
Lori Nelson Spielman
Next21 Kiadó Kft.
2021
Puhatáblás
400