Manuela Inusa: Teázó a boldogsághoz

Egy ízig-vérig könnyed, laza és bájos történet, amiben a romantika és a túlfűtött érzelmek fontos szerepet töltenek be.

Női sorsokon keresztül olyan hétköznapi élettörténetek elevenednek meg, amelyek kikapcsolnak és szórakoztatnak. Öt női főszereplő története kerül közzéppontba ebben a kötetben, de mivel ez egy több sorozatos kötet, ezért ebben az első kötetben az egyik női sors hangsúlyosabban van kidolgozva, mint a többi szereplő élete.

Fiatal nők története ez, akik barátságról, szeretetről és összetartásról mesélnek. Az egész történetnek van egy kellemes és idillikus hangulata, ahol az álmodozásnak fontos szerepe van.

Az öt barátnő különböző életkorban és életszakaszban egészen más problémákkal küzd. Az életkori különbségek nem taszítják el egymástól a barátnőket, hanem még jobban összekovácsolják őket.

A könyv cselekménye a Valerie Lane utcácskában játszódik, ahol megismerjük ezeket a nőket, akik pont azért találnak egymásra és kötnek szoros barátságot, mert segítik és megértik egymást.

Az öt barátnő különös kapcsolata mindvégig idillikus ebben a könyvben, szoros kötelék fűzi őket egymáshoz.

Ez a kötet ezúttal Laurie történetét meséli el, a fiatal teabolttulajdonos nő történetét, aki rajong a finom és ízletes teákért. Laurie teaboltját a harmónia és a melegség jellemzi, ezért térnek be szívesen hozzá a vendégek. Miközben közelebbről is megismerjük őt és boltját, kisebb kitérőkön keresztül vicces és humoros kis események résztvevői leszünk, amelyek mind ebben a kis álomszerű utcácskában történnek.

Egy szerelmi történet is helyet kap ebben a könyvben, de mégsem ez a leghangsúlyosabb az egész könyvben, hanem a barátnők kapcsolata.

Laurie és Barry találkozása és kapcsolatuk alakulása is érdekes, de szerintem a kis teázó hangulata, a fiatal nők élete és lelki világuk sokkal izgalmasabb ebben a könyvben.

Az egész történet egy varászlat, egy álom, amiben jól esik elmerülni. Jó érzés végigbandukolni ezen a kis oxfordi utcácskán, ahol csupa jószívú és kedves emberek élnek.

Semmi negatív vagy rossz dolog nincs ebben a könyvecskében, ugyanis aranyos és bájos története pont azt a célt tűzi ki, hogy az olvasás egy szórakoztató és pihentető tevékenység legyen.

A fiatal nők története és élete saját álmok megéléséről, hobbik gyakorlásáról és a boldogság kereséséről szól.

Ez a kis könyvecske pont annyit ad, amennyit ígér, egy könnyed és laza romantikus történetet. Egy esti kuckózós kikapcsolódáshoz tökéletesen megfelel, ugyanis kiszámíthatósága és kedvessége miatt könnyü ellazulni olvasás közben.

A könyv végén lévő teareceptek még különlegesebbé teszik ezt a kis könyvet, amiben nem csak a lányok jelenbeli életéről esik szó, hanem helyenként a múltbeli eseményeken keresztül a teljes történetük egy kerek egésszé alakul.

Bár ez a könyv Laurie teázójáról szól, azért a többi négy barátnő boltjáról is szó esik, így a tea mellett ínycsiklandó édességekről és különleges régiségekről is lehet olvasni.

Ez a szívmelengető történet egy olyan olvasmány, ami humorával, kedvességével és bájosságával többször is megmosolyogtat olvasás közben.

Egyszerűsége és hangulatossága egyszerűen magával ragad és segít kiszakadni a hétköznapokból, ugyanis olvasása garantáltan jókedvre derít.

Könnyű és élvezetes elmerülni ebben a könyvben, ami képzeletben erre a hangulatos kis utcácskába repít, ahol a legfontosabb az álmok megélése és követése.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az élet nem leányálom. Sokkal inkább jó és rossz, néha pedig egészen szörnyű napok sorozata.

Teázó a boldogsághoz Book Cover Teázó a boldogsághoz
Manuela Inusa
Kossuth Kiadó
2022
Füles, Kartonált
253