Megan C. Hayes: Nyugalomútlevél

Egy kívül-belül kellemes, bájos és könnyed könyv ez, ami nem csak szép és igényes kivitelezése miatt élvezhető, hanem tartalma miatt is. Rövid fejezetek, kellemes színvilágú illusztrációk, konkrét tippek és életmódbeli tanácsok kapnak ebben a könyvben helyet.

Ez egy rövid terjedelmű könyv, alig néhány oldalas, ezért könnyen és gyorsan lehet haladni olvasásával. Ez az ismeretterjesztő könyv sok hasznos információt tartalmaz a világ különböző tájairól. Ezáltal egyfajta világkörüli utazásban lehet része az olvasónak, ugyanis különböző kultúrák és szokásaik megismerésével olyan fogalmakat lehet megismerni és elsajátítani ebben a könyvben, amelyek segítenek a nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb élet kivitelezésében.

Olvasás közben nem csak új információkkal gazdagszik az olvasó, hanem a világ olyan tájaira utazhat el képzeletben, amelyek érdekességként hathatnak az olvasóra. Egyéni és sajátos felfogások, szokások, hagyományok, praktikák vagy épp rituálék jelennek meg ebben a könyvben, amelyek mind a nyugalom megteremtése köré összpontosulnak.

Sajátos, aligha magyarra fordítható szavakkal és fogalmakkal lehet ebben a könyvben találkozni, de a könyv szerzője és fordítója ennek ellenére nagyon jól körülírja és hétköznapi nyelven elmagyarázza azokat a világkörüli hagyományokat és foglalkozásokat, amelyek segítenek egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottab életvitel kialakításában.

Egy-egy ilyen életmódbeli könyv nagyon jól jöhet olyankor, mikor stresszesebb vagy feszültebb élethelyzetben van valaki. Remek kikapcsolódást és szórakozást tud nyújtani ez a kis könyvecske, ami egyfajta útmutató is lehet a lelki béke és egyensúly eléréséhez.

Legyen szó egy relaxáló sétáról, egy örömteli spontán nevetésről, egy felszabadult táncról, meditációról vagy elcsendesedésről, mindez bárki számára ingyen elérhető.

Nem kell ehhez semmilyen különleges kiegészítő, tárgy vagy háttérdíszlet, csak a megfelelő hozzáállás és hangulat.

A könyv szerzője azzal segíti olvasóit, hogy egy csokorba gyűjti azokat a praktikákat és tanácsokat, amelyek segítenek megtalálni és megőrizni a kiegyensúlyozott élet titkát.

Sokat lehet tanulni a különböző kultúráktól és emberektől, akik ősi hagyományok vagy sok éves tapasztalat útján olyan módszereket árulnak el az olvaónak, amelyek könnyen és egyszerűen gyakorlatba ültethetőek a mindennapokban.

Bárhol és bárki is olvassa ezt a könyvet, egy mindenképp közös mindannyiunkban, az pedig a nyugalom, béke és harmónia iránti vágyunk, ami a könyv elolvasása után már nem is tűnik annyira távolinak.

Hideg, borongós és kuckózós délutánokra vagy estékre tökéletes választás lehet ez a könyv.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Élvezni a várakozást – ez furán hathat az azonnali kielégülésre épülő felgyorsult világunkban.

Nyugalomútlevél Book Cover Nyugalomútlevél
Megan C. Hayes
HVG Kiadó
2021
Vászonkötés
143