Nagy Judit: Üsd ki a pánikod!

Imádnivaló ez a könyv, engem annyira megfogott, hogy még mindig a hatása alatt vagyok. Annyira frappáns, lényegre törő, humoros és gyakorlatias, hogy az valami hihetetlen.

Számomra nagy élvezetet nyújtott a könyv olvasása, főleg azért, mert egy olyan nő ír a pánikról, aki már a poklok poklát is megjárta ezzel a betegséggel és ezért hitelesen és őszintén tud róla írni és mesélni.

Nem valami nagy titok vagy meglepetés az a tény, hogy a 21. században egyre több a szorongó és pánikoló ember, akik vagy nem ismerik fel ennek a betegségnek a romboló tüneteit, vagy nem mernek szembe nézni vele.

Nagy Judit könyve szerintem egy életmentő segítség lehet mindenki számára, aki valaha is érzett félelmet, szorongást vagy pánikot, legyen az rövid vagy akár hosszú idejű.

Rendkívül fontosnak és szükségszerűnek tartom az ilyen jellegű könyvek olvasását is, ugyanis az egészséges életmódhoz ez is hozzátartozik. Szerintem elengedhetetlen része az olvasási kultúrának az önfejlesztő és önsegítő könyvek olvasása. Rengeteget lehet tanulni, fejlődni és változni az ilyen jellegű könyvek által.

Nagy Judit könyve remek kiindulópont mindazok számára akik szorongással vagy pánikkal küzdenek. Bár első látásra nem tűnik egy szakkönyvnek, szerintem mégis sok olyan elméleti rész van benne, ami segít ennek a betegségnek vagy állapotnak a megértésében. De az a jó ebben a könyvben, hogy az elméleti részek rövidek, frappánsak és közérthetőek, ugyanakkor nagy segítséget jelentenek a folyamatok és tünetek megértésében. Nem hinném, hogy ez a könyv csak azoknak szól, akik szorongásban vagy pánikban szenvednek, hanem mindazoknak, akiknek segítségre lenne szükségük az élet azon szakaszain, ahol elakadtak vagy megrekedtek. Bármilyen problémával is küzdjön az ember, szerintem ebben a könyvben segítségre lelhet, mert nagyon sok benne a gyakorlatias tanács és a személyes tipp, amelyek nem csak szorongás vagy pánik, hanem önbizalomhiány esetén is jól beépíthetőek az ember életébe.

Ez a könyv stílusában, szerkezetében, felépítésében és üzenetében is nagyon lendületes és motiváló, ugyanis olyan építőjellegű részeket tartalmaz, amelyek által szinte bárki önmagára ismerhet.

Nagyon megnyerő és élvezetes Nagy Judit könyvét olvasni, aki személyes tapasztalatait megosztva, egyszerűen, letisztultan és direkten beszél a pánikról és a szorongásról. Tele van a könyv számos beszámolóval, élettapasztalattal és praktikával. Minden egyes mondata és tanácsa teljesen hiteles és őszinte, ezért is olyan könnyű ráhangolódni az ő könyvére. Magával ragad ez a fajta kendőzetlenség, ami szerintem nagy bátorságról és önismeretről vall.

Bevallom megállás nélkül olvastam végig ezt a könyvet, ugyanis annyira nagyon tetszett. Mivel a könyv első személy egyes számban íródott, ezért nincsenek benne párbeszédek, csupán egy elbeszélés az egész kis könyvecske. Nekem ez a közvetlen és egyszerű stílus jött be a legjobban, ezáltal úgy éreztem mintha szembe ülnék magával a szerzővel és ő mesélne nekem mindarról, amit átélt és megtapasztalt a szorongással kapcsolatban.

Nagy Judit nem csak a pánik kialakulásának okairól, tüneteiről és gyógyulási folyamatairól ír, hanem olyan önismereti és önfejlesztő praktikákról is, amelyeket bárki beépíthet életébe.

Nagyra értékelendő az ahogyan ír és mesél a pánikról, nem mint valami tabu dologról, hanem mint valami olyasmi, amit szinte minden ember megtapasztal legalább egyszer élete folyamán és ami igenis gyógyítható és kezelhető. Nagyon közel áll hozzám az ő álláspontja, ugyanis sok évnyi gyógyszeres és terápiás kezelés után, saját magát gyógyította meg és ezt tanácsolja másoknak is. Ez a legfontosabb üzenete ennek a kis könyvecskének, hogy bármilyen mélységből ki lehet mászni, kellő tudással, akarattal és elszántsággal.

Nagyon szerencsésnek és boldognak érzem magam, hogy elolvashattam ezt a könyvet, ugyanis sok mindenre ráébresztet és felhívta a figyelmemet.

Mindazoknak ajánlom ezt a könyvet, akik életük bármilyen területén keresik a megoldást és nem találják. Ez egy nagyon hasznos útikönyv, ami olyan tanácsokat és tapasztalatokat tartalmaz, amelyeket érdemes kipróbálni. Lehetetlen nem szeretni ezt a könyvecskét, ugyanis ritkán olvas az ember ennyire őszintén és nyíltan a pánikról, szorongásról és félelemről.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Bármit is hozzon a jelen pillanat, úgy fogadd el, mintha te magad választottad volna. Mindig működj együtt vele, ne ellene dolgozz. Mindig mondj igent a jelenre. {…}

Mondj igent az életre – és meglátod majd, ahogy az élet hirtelen kezd érted dolgozni, és nem ellened.

Üsd ki a pánikod! Book Cover Üsd ki a pánikod!
Nagy Judit
Ad Librum Kiadó
2017
Kartonált
139