Mörk Leonóra: A Hellinger-Madonna

Egy bájos és kedves romantikus történet, ami ezúttal Németországba kalauzolja el olvasóját. Két idősíkban két női sorsot követhetünk végig. Mindkettőben közös a saját út keresése, annak ellenére, hogy több évszázad választja el őket egymástól.

A jelenbeli szálon Kata történetét ismerjük meg, aki művészettörténészként sikeresnek mondja magát, azonban a szerelmi kapcsolataiban már kevésbé. Ezért utazik el Németországba, hogy saját elakadásainak nyomába eredjen és a Hellinger-féle családállítás segítségével feloldja múltja örökölt mintáit.

Utazása során megismerkedik egy német férfival, akinek tulajdonában van egy Madonna-kép, ami Kata számára különleges jelentőséggel bír. Ennek a különleges Madonna képnek a nyomozása nem csak a 16. századba vezeti el őt, ahol megismerjük a kép eredetét, hanem egy új szerelmi történet kibontakozását is magával hozza.

Családi titkok, nyomozás, örökölt családi minták és a saját útkeresés a legfontosabb témák ebben a romantikus kötetben. Csodálatos az az utazás, ami Németország tájaira kalauzol el.

Nekem a múltbeli szál jobban tetszett, abban volt valami misztikum, valami különleges. A múltbeli szál melankolikus hangulatát a jelen izgalma váltja fel, ahol szemtanúi lehetünk egy fiatal harmincas éveiben járó nő terápiájának, gyógyulásának és újrakezdésének.

Egy nyugodt, lassú folyású és gyöngéden kibontakozó olvasmány ez a romantikus regény, ahol türingiai tájakon barangolhatunk, közben pedig a festészettel, mint egy külön művészeti ágazattal ismerkedhetünk meg.

Ismételten egy alapos és precíz háttérmunka érzékelhető a könyvön, főleg azokban a részekben, amelyek egy művészettörténész munkáját, valamint egy restaurálási folyamat részleteit írják le.

Kultúra, utazás, hagyományok, családi titkok, komolyzene és a német emberek precíz mentalitása és életmódja találkozik ebben a kötetben.

A női karakterek nekem sokkal szimpatikusabbak voltak ebben a regényben, mint a férfi karakterek, ugyanis volt bennük egyfajta ősi erő és kitartás, ami által saját kezükbe veszik életük irányítását és alakulását.

Ez egy igényes, gyengéd és kellemes hangulatú könyv, aminek lapjai között jó érzés elmerülni. Múlt és jelen szálai szépen egymásba fonódnak, megalkotva egy már szinte mesébe illő szerelmi történetet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Sokakkal ellentétben, akik azt állítják, nincs szükségük papírra ahhoz, hogy szeressék egymást, én mindig házasságpárti voltam. Szerintem sem a papír a lényeges, ellenben az önmagunk és mások előtt egyértelműen vállalt elköteleződés annál inkább.

A Hellinger-Madonna Book Cover A Hellinger-Madonna
Mörk Leonóra
Jaffa Kiadó
2023
Füles, Kartonált
318