Rachel Brathen: Jógacsaj

Nincs olyan könyv, aminek olvasása elől elzárkóznék, épp ezért különböző kategóriájú könyveket szoktam olvasni. A legutóbbi ilyen elolvasott könyv, az egészséges életmód kategóriába sorolható, Rachen Brathen „Jógacsaj” című könyve. Rachel Brathen, svéd származású, világszerte elismert jógaoktató, kinek könyve az egészségesebb életmódra ösztönöz, a jóga, a meditáció és az egészséges táplálkozás segítségével.

Nekem személy szerint nagyon tetszett ez a könyv, egy könnyed, laza, őszinte hangvételű olvasmány.

Rachen Brathen őszintén és nyíltan beszél életútjáról, arról a nehéz útszakaszról, melynek célja egy egészségesebb testi-lelki életmód. Fiatal kamaszként, sok megpróbáltatáson és nehézségen ment át, a jóga és meditáció segítségével azonban sikerült elengednie a múltat és a nyugati életmód világában otthonra találni.

Könyve ezekkel az élettörténetekkel van tele, mindez élettapasztalatokkal és életfilozófiákkal megfűszerezve. Ez a könyv egy ízig-vérig színes könyv, tele színes életképekkel, egészséges receptekkel és jógagyakorlatokkal. Pont ezért is hiteles a könyv, mivel az illusztrált képek, konkrét jóga pozíciókat mutatnak be, melyeket bárki beépíthet saját életébe. A szerző elmesélt történetei pedig tanulságos élettapasztalatokat tartalmaznak. A könyv üzenete motiváló, önsegítő és inspiráló.

A könyv szerzőjének sikerült önpusztító életmódját, egy egészséges és kiegyensúlyozott boldog életre váltani. A lelkesítő történetek, a gyógyító jógagyakorlatok és ez egészséges életmód, motiválóan hathatnak a könyv olvasóira.

Ez egy kalandos történet, egy memoár, de ugyanakkor egy személyiségfejlesztő könyv is. Minden megvan benne, ami szükséges egy örömteli élethez. Csak ki kell próbálni. Főleg a jógagyakorlatokat és a finom és egészséges recepteket. Garantált a hatásuk!

Kezdő jógázóknak mindenképp ajánlott ez a könyv, de azoknak is akik szeretnének elmélyülni a pozitív gondolatok és az inspiráló történetek részleteiben.

Sokat lehet belőle tanulni, ki lehet próbálni az egészséges recepteket és gyakorolni lehet a különböző jógagyakorlatokat. A könyv jókedvre derít és motiválóan hat a mindennapokra. Nyílt, őszinte, közvetlen és barátságos stílusa, egy igazi spirituális élménnyé varázsolja ezt a könyvet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Ha mindent komolyan veszünk, amit az elménk mond nekünk, neurotikussá válunk és szorongani kezdünk. Az elme hajlamos arra, hogy negatívan lássa a dolgokat, és mindig találni fog valamilyen hibát a jelenlegi helyzetünkben. Ha eltávolodunk az elménktől, egy másik univerzális igazsághoz kerülünk közelebb: Minden úgy van jól, ahogy van. Még akkor is, amikor nem.

Jógacsaj Book Cover Jógacsaj
Rachel Brathen
Édesvíz Kiadó
2016
Puhatáblás
169