Riley Sager: Három lány

A „Három lány” egy izgalmas és lebilincselő thriller, és egyben krimi is. A három lány, akikről ez a könyv szól, első látásra, hétköznapi, egyszerű lányoknak tűnnek, ők mégis túlélők. Egy közös pont van mindannyiuk életében: mindhárman, egymástól függetlenül, túléltek már egy tömegmészárlást és egyedüli túlélők. Lisa, Sam és Quincy, az a három lány, akik fiatalkorukban életben maradnak egy tragikus bűncselekmény után. A három lány történetét felkapja a média, és elnevezi őket Túlélő Lányoknak. A három lány valamilyen módon kapcsolatba kerül egymással, de ezáltal az életük örökre megpecsételődik.

A három lányból, hirtelen már csak 2 lesz. Lisa, váratlanul és rejtélyes módon meghal, Sam pedig felkeresi a harmadik túlélő lányt, Quincyt. Quincy otthonába fogadja a túlélő Samet, de hamar rájön, hogy a lány tele van titkokkal és rejtélyekkel. Ekkor jön rá, hogy valójában nem is tud semmit a másik két lány életéről, és lehet, hogy ezáltal az ő élete is veszélyben van.

A könyv cselekménye, lépésről lépésre épül fel, miközben megismerjük a szereplőket, a cselekmény szálai egyre jobban összefonódnak, míg végül fény derül a három lánya sorsára, akikből a végén, már csak egy marad.

A fordulatokkal és izgalmakkal tele regény, betekintést nyújt a lányok pszichéjébe. Megismerjük egy túlélő lelkivilágát, szenvedéseit és harcait. Bár mindhárman túlélők, mégis küzdenek az életükért, hiszen az őket ért tragédiát nehezen tudják feldolgozni, ha egyáltalán fel tudják dolgozni.

Ez egy igazi pszichothriller, amit az író nagyon jól megoldott, hiszen lassan és tudatosan adagolja az információmorzsákat, mindeközben fenntartja a feszültséget, anélkül hogy lekerülne a lepel az igazságról.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Nem tudsz változtatni azon, ami történt. Csak azt tudod irányítani, hogyan dogozod fel.

Három lány Book Cover Három lány
Riley Sager
Lettero Kiadó
2017
Füles, Kartonált
408