Santa Montefiore: A kastély a tengernél

A Deverill krónikák folytatása „A kastély a tengernél.” Santa Montefiore korábbi könyveiről, „Szerelem és háború dalai”, valamint „A ház a tengernél” már írtam egy-egy bejegyzést. A három könyv együtt a Deverill krónikákat képezi.

Az eddigi könyvekből megismerhettük Maggie O’Leary átkát, melyet a Deverill kastélyra és annak lakóira szórt. Egy olyan átok, mely szellemekkel töltötte meg a Deverill-kastélyt és ezzel bizony felforgatta az ott lakók életét. Mi több ezekkel a szellemekkel, a Deverill-család nőtagjai kommunikálni is tudnak.

Ebben a kötetben egy újabb romantikus családregényről van szó. Ebben a regényben fény derül az 1662-ben történt eseményekre: Maggie O’Leary és az első Lord Deverill kapcsolatára, aki mint angol megszálló, elfoglalta az írek földjét.

A történet az 1925-ös években indul, az első világháború után, Írország csodaszép tájain. A világ próbál helyreállni veszteségeiből, minden megváltozott, semmi nem emlékeztet már az egykori önfeledt életre. Maga a Deverill-kastély, amely a Deverill család szeretett otthona volt Írországban, még az is leégett.

Celia, az ifjú Deverill lány, elhatározza, hogy helyreállítja a kastélyt, újra pompás és fényűző hellyé varázsolja. Mivel jól megy férjhez, ezért semmi akadálya a kastély helyreállításának, elég gazdag ahhoz, hogy modernizálja a kastélyt. A mellett hogy, megismerjük Celia Deverill történetét, Kitty Deverill, és vele együtt Jack O’Leary története is bonyolódik, miközben úgy tűnik közel vagyunk az átok megtöréséhez. Bridie Doyle története is folytatódik, aki az Egyesült Államokba menekült, miután életet adott gyerekeinek, egy lánynak és egy fiúnak. Érdekesen alakul az ő története is.

Mindeközben változnak a helyszínek, az élethelyzetek, új szereplőket ismerünk meg, akik különböző társadalmi rétegekhez tartoznak.

Ez a könyv is szórakoztató, fantasztikus helyszínekkel, fordulatos eseményekkel.

Mivel sok az utalás az előző könyvben történő eseményekre, ezért könnyen érthető ez a regény is, akár önálló történetként is megállja a helyét.

Érzelemdús családregény, történelmi szálakkal és romantikus szerelmi történetekkel.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Örök nyughatatlanságra ítélem önt és örököseit a kárhozott lelkek birodalmában, amíg csak jóvá nem teszi a rosszat, amit ellenünk elkövetett.

A kastély a tengernél Book Cover A kastély a tengernél
Santa Montefiore
Művelt Nép Könyvkiadó Kft.
2017
Puhatáblás, Ragasztókötött
591