B.A.Paris: Zárt ajtók mögött

Egy újabb pszichológiai thrillert olvastam el, melynek címe „Zárt ajtók mögött”.

Tetszett a könyv sötét hangulata és néhol ijesztő és feszültséggel teli része. Idillikusan kezdődik a történet, de nem úgy ér véget. Első ránézésre, Jack és Grace, tökéletes házasságban élnek, szinte példaértékű az ő szerelmi kapcsolatuk. Grace, az okos és tehetséges feleség. Jack, a sikeres ügyvéd, aki úgy tűnik isteníti feleségét. Barátaik, ismerőseik és családjuk szemében mindenképp egy boldog szerelmespárnak tűnnek. De elég hamar kiderül, hogy mindez csak látszat, mert a tökéletes házasság mögött, tökéletesen felépített hazugságok állnak. Olvasás közben, hamar kiderül, hogy Grace, a minta feleség napjai tele vannak testi-lelki borzalmakkal, és nincs kiút ebből a pokolból. Férje olyan jól leplezi ezeket a szörnyűségeket, hogy ez aligha tűnik is fel valakinek. Jack, a briliáns ügyvéd okosan használja tudását és képességeit, lassan építi fel lépéseit, mindennek értelme van amit csinál. Célja, felesége állandó rettegésben és félelemben való tartása. Mindez nem is igazán kihívás számára, szinte már-már élvezet. Azonban az árulkodó jelek, mint a saját telefon és e-mail cím hiánya hamar szemet szúr egyik szomszédjuknak.

A könyv végig egy félelmetes feszültségben tartja olvasóját, izgalmas és dermesztő. Folyamatosan ott lebeg a levegőben a kérdés: van-e kiút Grace számára ebből a pokolból? Hiszen az, ami a zárt ajtók mögött történik, az a félelem és a rettegés csúcspontjait éri el. A folytonos aggodalom, a lelki terror és a megfélemlítő büntetések csak egy részét képezik annak, ami a zárt ajtók mögött történik.

Kegyetlen és megdöbbentő Grace sorsa, de sajnos messziről sem fiktív, hiszen sajnos sokan élnek ilyen körülmények között. Pont ezért intő és felhívó üzenete van a könyvnek: jobban oda kellene figyeljünk a körülöttünk élőkre, mert a felszín alatt néha borzalmas dolgok bújnak meg. Súlyos témát érint a könyv: nők testi-lelki bántalmazása.

Miért nem figyelünk fel jobban ezekre a nőkre? Miért nem hiszünk neki? Miért nem segítünk nekik? Súlyos kérdések ezek, melyek megválaszolása igenis aktuális kellene, hogy legyen.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A lovagiasság általában kirepül az ablakon, amikor egy kapcsolatban beköszönt a megszokás meg a babák.

Zárt ajtók mögött Book Cover Zárt ajtók mögött
B.A.Paris
Művelt Nép Könyvkiadó
2016
Puhatáblás, Ragasztókötött
319