Colleen Hoover: November 9.

Lassan kezdek ráérezni és ráhangolódni a Colleen Hoover könyvekre, amelyekben mindig központi téma a szenvedélyes szerelem, a sok túlfűtött érzelem, valamint a sok váratlan drámai fordulat, aminek mindig happy end a vége.

Ez a könyv pontosan azt adja vissza, amit ígér, egy olyan romantikus olvasmányt, amiben az érzelem és az értelem megpróbál egymással egyensúlyban maradni, de végül is az érzelmek mindig felülkerekednek és minden akadályt vagy megpróbáltatást legyőznek.

Egy érzelmi hullámvasút az egész könyv, amiben egyszer fent, egyszer lent érzi magát az olvasó, miközben több év eseményeit végigkíséri.

Fallon és Ben találkozása mesébe illő, minden olyan idillikus, de ezt az idillikus szerelmet egy idő után beárnyékolja a sötét és titkokkal teli múlt.

Fallon, egy fiatal lány, aki New Yorkba költözik álmai megvalósítása érdekében, Ben pedig egy fiatal és ígéretes regényíró. Minden évben csupán egy napra találkoznak, de ez az egy nap bőven elegendő ahhoz, hogy megismerjék egymást és egymásba szeressenek.

Közben párhuzamos életükben zajlanak az események, amelyek néha teljes káoszt okoznak ebben a két párhuzamos világban.

Történetük nem csak egy tökéletes romantikus regénybe illő mese, hanem egy olyan valóság, amiben mindketten sokat tanulnak meg egymásról, önmagukról és világuk működéséről.

Ebben a feledhetetlen, mesébe illő és érzelemdús szerelmi történetben, nem csak egy fiatal szerelem kibontakozásának történetét lehet elolvasni, hanem egy romantikus regény megszületésének lépéseit is.

Egy érdekes játék alakul ki ebben a romantikus történetben, ahol a szerelmi jelenetek folyamatosan váltakoznak a szomorú eseményekkel. A történet ilyen módokon teljesen magához láncol, felemészt, rabul ejt és utána szavak nélkül hagy.

A szívbe markoló történet fiatal felnőttek érzelmi világát mutatja be, azt a fajta kapunyitási pánikot, amiben sok fiatal érzi magát tanulás, magánélet vagy munkavállalás terén. Miközben végigkísérjük a két főszereplő életét, szemtanúi lehetünk jellemük formálódásának és identitáskeresésük alakulásának.

Egyetlen dátum, egyetlen nap képes életeket megváltoztatni, olyan módokon, hogy az emberi sorsokat határoz meg.

A vicces, könnyed és komoly jelenetek egyensúlyban vannak ebben a romantikus regényben, ezért minden mélyrepülést egy újabb hegycsúcs követ a történetben.

Egyszerre szárnyal és zuhan az olvasó eme történet olvasása közben, ezért a kétségbeesést, a szomorúságot és a fájdalmat egy idő után mindig felváltja a megkönnyebbülés, a megbocsátás és az öröm.

A meseszép szerelmi történet tartogat néhány váratlan meglepetést és csavaros fordulatot, de mivel adott a boldog és örömteli befejezés, ezért a történet végére minden szépen a helyére kerül.

Egy szívszorító, keserédes szerelmi történetet ígér ez a regény, amiben a múlt nem árnyékolja be a jelen eseményeit, hanem az újrakezdés ígérete felülír minden fájdalmat, veszteséget és gyászt.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek.

November 9. Book Cover November 9.
Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2023
Kartonált
368