Guillaume Musso: Visszajövök érted

Musso könyveit első sorban azért érdemes kézbe venni, mert minden egyes könyve tartogat valamilyen váratlan fordulatot és egy olyan csavart, ami egy letehetetlen olvasmánnyá varázsolja az ő könyveit.

Már ismert a misztikum és az időutazás mint központi témák Musso könyveiben, ami valamilyen szinten ebben a könyvben is előjön.

Musso minden könyvében próbál időt, teret és helyszíneket úgy felülmúlni, hogy az gyakran minden logikán túltesz.

Ebben a könyben is izgalmasan és szórakoztató módokon mesél el Musso egy olyan szerelmi történetet, ami elsőnek talán túl idillikusnak vagy mesébe illőnek tűnik, de ha olvasóként szabadjára engedi az ember a fantáziáját, akkor egy olyan történettel gazdagodhat, amiben egy fiatal férfi identitás- és útkeresése során, versenyt futva az idővel, szembeszáll a sorssal és legnagyobb ellenségét próbálja legyőzni.

Legfontosabb kérdése ennek a könyvnek az, hogy vajon van-e szabad akaratunk, szabad választási lehetőségünk vagy kiszolgáltatva a sorsnak, végzetünket úgysem tudjuk elkerülni.

Ezt a legfontosabb kérdést egy fiatal férfi életén keresztül próbálja megválaszolni ez a regény.

Ethan egy mindenre elszánt, ambiciózus és karakán férfi, aki hátragyva múltját, egy teljesen új életet kezd, amiben sikeres pszichiáterként és sármos nőcsábászként, úgy tűnik mindent elért az életben harmincas éveire.

Ezért a sikerért azonban Ethan rengeteget dolgozott, kiemelkedve egy szegény környezetből, megszakítva minden kapcsolatot menyasszonyával és legjobb barátjával.

Tizenöt év után azonban múltja utoléri és Ethan egy bizonyos napot újból és újból átél. Minden egyes újabb esély, amit a könyv főszereplője kap, minden alkalommal egy újabb és újabb izgalmas történetet szül. Ezzel a rémálommal kezdetét veszi egy soha véget nem érő nap, aminek célja, hogy rátaláljon a boldogságra.

De a boldogság egészen másképp fog kinézni, mint azt Ethan elsőre gondolná, sorsával és végzetével pedig még ő sem tud szembemenni. Eljön egy pont az életében, ahonnan már nincs visszút és a fiatal férfinak szembe kell nézzen élete összes rossz döntésével és azoknak következményeivel.

Ez a fordulatos, lélektani és reményteli regény az élet megismételhetetlen pillanatairól, az idő múlásáról és egy olyan utazásról mesél, ami segít saját életünket is kicsit más szemszögből megvizsgálni.

Sors, karma, végzet vagy eleve elrendelt élet, bárhogy is nevezzük, ezek a fogalmak egészen egyedi értelmet kapnak ebben a könyvben.

Érdemes elmerülni ebben a könyvben, ami segít átgondolni az élet egyediségét és azokat a döntéseket, amelyek egész életünkre kihatnak. A történetbe szőtt misztikus és romantikus vonalak érdekessé és izgalmassá teszik az egész regényt.

Szerintem ezt a könyvet az ötletes és kreatív megoldások miatt érdemes elolvasni, mert Musso tényleg úgy építi fel a regény cselekményét és olyan módokon csavar rajta, hogy ez az olvasót az utolsó oldalakig odaláncolja.

Az időutazás, a halálból való visszatérés és a karma mint központi témák teszik érdekessé és izgalmassá ezt a regényt.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Egyedül gyorsabban halad az ember, de kettesben messzebbre jut el.

Visszajövök érted Book Cover Visszajövök érted
Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft.
2022
Kartonált
341