J.L. Butler, Tasmina Perry: Enyém vagy

Ez a regény elég pörgősen és nagy lendülettel indul be, és az elején még úgy éreztem, hogy a témája felkelti a figyelmemet és kíváncsian vágtam neki. A feszültséggel teli kezdet és az izgalmas cselekmény után, sajnos úgy éreztem, hogy kicsit lankadt a figyelmem és az érdeklődésem. Sajnos a végkifejlet kiszámítható volt, a csavaros fordulatok sem voltak annyira meglepőek, viszont könnyen és gyorsan lehetett haladni vele. A pszichothriller világát nagyon jól felidézte ez a könyv, érdekes volt végigmenni a cselekmény labirintusain és egy könnyed, szórakoztató és kikapcsoló olvasmánynak teljesen megfelelt ez a könyv.

A regény egy válási üggyel kezdődik, ahol Fran az ügyvédnő, megbízottja pedig Martin, aki épp válni készül feleségétől. Miközben Fran karrierje folyamatosan csak sikerek elé néz, magánélete úgy tűnik már nem ennyire izgalmas. Találkozása ügyfelével átlépi a szakmai határokat és egy olyan szerelmi bonyodalmat indít el, ami egész életüket megváltoztatja. Fran pszichés betegsége és Martin megkérdőjelezhető karaktere sajnos a legrosszabb kombináció egy szerelmi kapcsolatban, és ennek meg is lesznek a következményei a cselekmény során. A végére a sok összekuszált szál a helyére kerül, és a rejtélyes titkok megfejtésére is sor kerül.

Szerintem Fran karaktere volt a legérdekesebb ebben a könyvben, nagyon tetszett az a rejtély és titokzatosság amit a könyv szerzője köré épített. Úgy érzem főleg a pszichés betegsége volt nagyon jól kidolgozva amihez párosult egy olyan személyiség, ami miatt én a könyv végégig sem tudta eldönteni, hogy neki van-e bármi köze a bűncselekményhez. Mivel a regény középpontjában alapból egy nagyon titokzatos bűncselekmény áll, ezért nehéz volt eldönteni mi felel meg a valóságnak és mi az, ami csak illúzió. Végig több potenciális elkövetője volt ennek a bűncselekménynek, ami azért a feszültség és az izgalom fenntartása szempontjából nagyon jó volt. Egy idő után azonban már kicsit úgy éreztem, hogy túl terjedelmes lett a regény és a cselekmény sem adott már semmi újat hozzá, ezért már nagyon vártam, hogy a végére érjek és megfejtsem a regény kimenetelét. Sok gyanúsítottja volt a regénynek, szinte mindenkinek volt valami titkolnivalója ebben a regényben.

Ezek az elemek mind élvezetesek és olvasmányosak voltak a regény szempontjából, de a végére kicsit elfogyott már az izgalom és a feszültség. A könyv végével semmiképp sem tudtam kibékülni, túl jó volt a cselekmény ahhoz, hogy ennyire „egyszerűen” érjen véget egy ilyen izgalmas történet.

Azonban a pszichothriller műfajra jellemző drámai hatás és feszültség végig jelen voltak a könyvben. Nem egy tipikusan negatív és veszélyes bűnözője volt a regénynek, a hangsúly inkább egy átlag hétköznapi történeten volt, ami azonban rengeteg veszélyforrásnak a kiindulópontja volt. Ezért is nekem néha nehezen sikerült egyértelműen eldönteni ki is az igazi áldozat és ki az elkövető a történetetben.

Mindenképp érdekes és élvezetes volt végig olvasni ezt a könyvet, csak azt sajnálom, hogy a jól felépített cselekményt nem követte egy izgalmas végkifejlet és így elmaradt a katartikus élmény.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Mindig is imádtam a szövegeket, ahogy képesek megnevettetni vagy megríkatni, megbántani és segíteni – ahogy képesek egy teljesen más világba röpíteni. Mindig is azt gondoltam, hogy a szavak varázserővel bírnak.

Enyém vagy Book Cover Enyém vagy
J.L. Butler, Tasmina Perry
21. Század Kiadó
2019
Puhatáblás
480