Jakupcsek Gabriella: A napos B oldal

Egy nőkről nőknek szóló önismereti és önfejlesztő könyv, amiben szerintem nem csak a negyvenes nők találhatnak önmagukra, hanem minden olyan nő, aki kortól és élethelyzettől függetlenül szeretné kicsit jobban megismerni önmagát.

Egy sokszínű és sokoldalú önismereti könyv ez, amiben a különböző női szerepek hangsúlyosak, ezért szó van benne a nő, az anya, a feleség, a barátnő és a nagymama szerepéről is.

Fizikai, lelki és szellemi változásokról szól ez a könyv, egy olyan folyamatról, amit mindannyian végigjárunk életünk során.

Személyes tapasztalatokon és élményeken keresztül egy olyan életszemlélet jön át ezen a könyvön keresztül, ami egyszerre motiváló, inspiráló és felemelő.

A könyv életigenlő és pozitív életszemlélete olyan információkat, szakemberek gondolatait és tanácsait adja át, valamint maga a szerző véleményét is, amivel könnyű azonosulni.

Legyen szó karrierről, családról, párkapcsolatról, gyereknevelésről, változókorról vagy egészséges életmódról, ez a könyv mindegyik területre kitér és próbál olyan tanácsokat adni, amiket könnyű beépíteni a mindennapi életbe.

Az élet szépsége, különlegessége és az ezzel járó változás és fejlődés minden életkorban fontos és elengedhetetlen. A napos B oldal nem azt jelenti, hogy mindezt elérni könnyű és egyszerű feladat, hanem azt, hogy kellő belső munkával és önismerettel bárki változhat és fejlődhet.

Szerintem a napos B oldal, amiről ez a könyv szól, nem csak negyven év felett érhető el, hanem bármilyen életkorban, mikor van elég bátorságunk arra, hogy kilépjünk a jól bevált komfortzónánkból és merjük életünk alakulását saját kezünkbe venni.

Jakupcsek Gabriella könyve egy mankó, egy motiváló kiindulópont ezen az identitáskeresési úton, amit minden nő, minden életkorban végigjár.

Ez a könyv egyszerűségében, hétköznapi nyelvezetével és könnyen érthető és befogadható mondanivalójával útmutatást nyújt mindazoknak, akik keresik azt a bizonyos B oldalt, ahol különböző női szerepeikben egyensúlyra és harmóniára találhatnak.

Nincs könnyű helyzetben a mai modern kori nő, aki napi szinten megannyi feladattal és felelősséggel próbál zsonglőrködni, de talán egy ilyen könnyedebb hangvételű motivációs könyv több önbizalmat és bátorságot tud nyújtani mindazoknak, akik még keresik a nekik szánt utat, amin önazonosak tudnak lenni.

Ez nem egy örök igazságokat és mindent megmondó könyv, hanem egy olyan életmódbeli könyv, amiben az olvasó egy baráti beszélgetésbe keveredik a könyv szerzőjével és a könyvben megjelenő szakemberekkel. Tapasztalatokon, élményeken, tanulságokon, levont következtetéseken és átélt élethelyzeteken keresztül magáról az élet hol fájdalmas, hol humoros, hol pedig kőkemény oldaláról lehet olvasni.

Tabuk nélkül, őszintén és hitelesen van leírva minden ebben a kötetben, ahol minden adott témát egy rövid összefoglaló, egy amolyan miniprogram zár le, ami az adott fejezett legfontosabb gondolatait emeli ki és foglalja össze.

Én nagyon élveztem ennek a könyvnek az olvasását, kikapcsolt, feltöltött és közben úgy szórakoztatott és nevetett meg, hogy a végén azt éreztem, hogy több lettem ennek a könyvnek az elolvasása után.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Kifogást mindig mindenre lehet találni. És az ember olyan, hogy keres is.

A napos B oldal Book Cover A napos B oldal
Jakupcsek Gabriella
21. Század Kiadó
2023
Keménytábla, Védőborító
236