Jill Santopolo: Minden, ami utána jött

Egyszerűségével, bájosságával és romantikus hangulatával tud elvarázsolni ez a könyv, ami egy tökéletes könnyed nyári olvasmány lehet.

Egy érdekes alaptörténet teszi igazán izgalmassá ezt az olvasmányt, ahol nagy hangsúlyt kap az álmok és célok megvalósítása, egy házasság és párkapcsolat működése, valamint a testvéri szeretet.

Két szerelmi történet ötvözi egymást ebben a regényben, ami egy olyan útelágazáshoz vezet el a cselekmény során, ahol a könyv női főszereplője élete legfontosabb döntése elé kerül.

Emily a könyv főszereplője, aki két idősíkban meséli el az életét. A jelenben egy boldog házasságban él orvos férjével, miközben ő pszichológusként segíti a New York-i egyetem diákjait. Emily naplóbejegyzéseiből ismerjük meg a fiatal nő múltját, aki tizenöt évvel ezelőtt elveszítette első szerelmét és a zene iránti szenvedélyét. Emily nem csak múltja tragikus és drámai eseményeit meséli el, hanem jelene megannyi kihívásával is szembenéz, miközben egy olyan identitás keresési úton megy végig, ahol nem csak igazi önmagára talál rá, hanem sikerül neki álmait és céljait is megvalósítani.

Múlt és jelen keresztezik egymást ebben a történetben, ahol egy házasság nehézségeiről és kihívásairól lehet olvasni, valamint a gyermek utáni vágyódásról és az ezzel járó nehéz lelki folyamatokról.

Szerelem, veszteség, döntés és sorsszerűség keveredik ebben a romantikus regényben, ahol egy válaszút elé kerülő fiatal nő döntésén múlik sorsa alakulása.

Ezek a válaszutak és egyéni döntések teszik igazán izgalmassá és érdekessé Emily kalandos történetét, amiben két igaz szerelem is létezik és egyik nem zárja ki a másik valósságát, csupán különböző idősávokban jelenik meg. A családalapítás, a női és anyai önmegvalósítás mozgatja a cselekményszálakat ebben a regényben.

Az egyéni- és a párterápia is fontos szerepet kap ebben a könyvben, ahol tanult és képzett emberek is mernek és tudnak segítséget kérni elakadásaik során.

Számomra nagyon szimpatikusak voltak a szereplők ebben a történetben, mindegyiknek megvolt a rengeteg erénye és jó tulajdonsága, ugyanakkor nehézségeikről és elakadásaikról is szó esik a történetben, ami nem egy nagy műbalhéhoz vagy drámához vezet el, hanem egy olyan megoldáshoz, amiben azért van néhány tanulság.

A veszteség, a gyász, a fájdalom és az újrakezdés utáni történet ugyanolyan érdekes ebben a regényben, mint a mindezt megelőző események sorozata. Minden, ami előtte volt, és minden, ami után jött csak úgy alakít egy kerek egészet ebben a regényben, hogy a múlt hatást gyakorol a jelenre, de nem határozza meg a szereplők jövőjét. Minden az egyéni döntésen múlik, aminek következményeivel a könyv szereplői is kénytelenek együtt élni.

Érdemes elmerülni ebben a könnyfakasztó és érzelemdús romantikus történetben, ami a családalapítás nehézségeiről, a család fontosságáról, a zene gyógyító erejéről és a mindent felülmúló szerelemről szól.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az embernek nem csak egyetlen döntése lehet. Semmi sem írja elő, hogy egy korábbi döntésed örökre meghatározza az életedet.

Minden, ami utána jött Book Cover Minden, ami utána jött
Jill Santopolo
21. Század Kiadó
2023
Puhatáblás, Ragasztókötött
382