Kate Morton: A tóparti ház

Kate Morton könyveit nagyon megkedveltem az utóbbi időben. Az egyik kedvencem az írónőtől, „A tóparti ház”. Ez egy izgalmas krimi, remek történettel és érdekes szereplőkkel.

A történet 1933 nyarán játszódik, egy vidéki házban, mely az Edevane családnak nyújt otthont. Ebben a tóparti házban él egy idillikus család négy gyerekkel, három lánnyal és egy kisfiúval. Az édesanya, Eleanor, épp a Szent-Iván-éji ünnepségre készül, mely esemény örökre megváltoztatja az egész család életét, és így arra kényszerülnek, hogy örökre elhagyják otthonukat. Alice, az egyik lány gyermek, a tizenhat éves kezdő írónő, épp regénye újabb fordulatán dolgozik, mikor is beleszeret valakibe, akibe nem lett volna szabad.

Ezen az éjszakán még egy rendkívül fontos esemény történik, bizarr körülmények között, eltűnik az alig pár hónapos Edevane kisfiú, kinek eltűnése örök rejtély marad. Úgy tűnik, mintha a család mindegyik tagja tudna valamit erről az eltűnésről de mindannyian hallgatnak, azért hogy egyben tartsák a családot és megőrizzék titkaikat.

Sok évvel később, Sparrow nyomozónő, épp Cornwallban tölti szabadságát, mikor is rábukkan erre az elhagyott házra és el kezd nyomozni az eltűnt kisfiú esete után. Nyomozása során, kapcsolatba lép, az immár idős Alice Edevane krimi írónővel, kinek segítségével, sikerül kideríteni az eltűnt kisfiú történetét.

A nyomozónő munkája sikerrel zárul, ugyanis felszínre kerülnek az Edevane család rejtett titkai, melyek magyarázatot adnak az eltűnt kisfiú esetére.

Igazi családregény „A tóparti ház”, tele érzelmekkel és izgalmas fordulatokkal. Van benne szerelem, megcsalás, titokzatosság, kaland és rejtély. A regény a kisfiú eltűnésének kiderítése körül mozog és egy fontos kérdést vet fel: gyerekrablásról vagy balesetről szól a kisfiú eltűnése? Mi történt vajon azon az éjszakán Cornwallban, mikor eltűnt az Edevane kisgyerek? Hova tűnt az alig tizenegy hónapos Edevane kisfiú azon az emlékezetes Szent-Iván-éji ünnepségen?

A rejtélybogozás során fény derül erre a titokra. Sok benne a titok, a gyanúsított, a gyönyörű helyszín és az izgalmas történet. De a történet, a regény végére szépen lekerekedik és minden kérdésre választ kapunk.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Ilyen az élet. A lehetőség ajtaja meg-megnyílik és le-lezárul, ahogy az ember vakon tapogatózik az útján.

A tóparti ház Book Cover A tóparti ház
Kate Morton
Cartaphilus Kiadó Kft.
2016
Keménytábla, Védőborító
512