5+1 legjobb léleksimogató könyv

A hűvös napok beköszöntével, egyre több időt töltünk bent és ilyenkor talán mindenkinek több ideje jut az olvasásra. Az őszi hűvös esték, valamint a téli kuckózós délutánok tökéletesek lehetnek egy-egy olyan olvasmányra, aminek témája nem megterhelő, hanem könnyed és szórakoztató.

Egy ilyen gyertyafényes, puha plédes takarós és forró bögre teás estét, csak még inkább meg tud koronázni egy könnyed és bájos olvasmány.

Ezek a könyvek segítenek kicsit jobb hangulatba kerülni vagy épp lelassulni a rohanós napok közepette, és ünnepi hangulatba kerülni.

A listában szereplő könyvek amolyan “feelgood”, vagyis léleksimogató könyvek, amelyek egyből felvidítanak, jobb kedvre derítenek és egy álomvilágba repítenek el.

Na de milyen is egy feelgood könyv?

“Olyan történetek, melyekben nem történik semmi egetverő, és a főszereplők nem valami nagy hősök. Ahol a boldogság a röpke pillanatokban és a hétköznapi gesztusokban rejlik…” (Mónica Gutiérrez)

Ebben a listában bájos, könnyed és szívet melengető könyvek kaptak helyet, amelyek kikapcsolnak és szórakoztatnak.

  1. Karen Swan: Római kalandok

Annyira jó érzés és élmény volt ezt a könyvet olvasni, igazi felüdülést jelentett. A csodálatos római helyszín, a szerethető karakterek és a roppant izgalmas történet miatt, ez valóban egy nagyon jó olvasmány.

A könyv a legelső oldalaktól nagyon érdekesen és izgalmasan indul, egyből egy rejtélyes és titokzatos történet közepén találjuk magunkat.

Ez a könyv egy percig sem unalmas, folyamatos benne a pörgés és a változás, ezt tetőzi a római helyszín.

Ebben a könyvben egy káprázatos palotába tekinthetünk be, megismerhetjük az örök város csodálatos helyszíneit, valamint női sorsokon keresztül egy kalandos, viharos és izgalmas szerelmi történettel gazdagodunk.

Annyira emberiek és közvetlenek ebben a regényben a szereplők, hogy ezáltal nagyon izgalmas jellemfejlődésük.

Romantikus könyvként azt hiszem tökéletesen megállja a helyét ez a könyv, nagyon sokrétegű az, ahogyan a két szálon futó cselekmény kibontakozik benne.

  1. Nicolas Barreau: Piciny csodák kávézója

A könyv cselekménye nem valami bonyolult, viszont annál inkább humoros és szórakoztató. Csodás a hangulata, ami magával ragad és olyan tájakra repít, ahol szó szerint minden érzékszervünk életre kel.

Barreau szerintem ebben nagyon jó és mesterien tudja visszaadni azokat az érzelmeket, illatokat, ízeket, hangokat, amelyek könyvének oldalain meglapulnak. Ezt a könyvet olvasva, az ember fantáziája a magaslatokon jár, ugyanis én mint olvasó szó szerint bele tudom élni magam a velencei élet mindennapjaiba. Hallom a víz halk csobogását, érzem a finom cappuccino illatát, látom a színes maszkokat, és így válik az olvasás egy csodálatos utazássá.

Ez a könyv tényleg egy kis csoda, ami a csodás Velencébe repít, miközben a rég elfeledett múltról, a szerelem erejéről, az élet szépségéről és a megélt pillanat fontosságáról mesél.

Ebben a kis romantikus regényben minden varázslatos, egyszerű és mesébe illő. Nagyon szimpatikusak a szereplői, kedves a története és kifejezetten szórakoztató az egész olvasmány úgy ahogy van. Sőt még az is jó ebben a regényben, hogy egyszerre több szálon is futnak az események, a múltbeli történések legalább olyan izgalmasak, mint a jelenbeli események.

Érdemes elolvasni ezt a családi titkokkal átszőtt szerelmes történetet, ami egyszerre léleksimogató és szívet melengető. Ez a végtelenül romantikus és szórakoztató olvasmány tökéletes választás lehet egy laza és könnyed kikapcsolódáshoz!

  1. Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei

A könyv egyszerű és könnyen követhető története egy könnyed kikapcsolódást tud nyújtani. Szereplői egyszerű és hétköznapi emberek, akiknek karakterei pont emiatt szerethetőek és szimpatikusak.

A könyv igazi csemegéje a könyvesbolt, ahol különböző emberek jönnek össze, különböző emberi sorsok találkoznak és hatnak egymásra.

Ez a varázslatos könyvesbolt, megannyi értékes könyvével együtt egy olyan történetet szül ebben a könyvben, ami egy pihentető, aranyos és kedves szórakoztató olvasmány.

Könyvmolyoknak és lelkes olvasóknak talán még érdekesebb ez a könyv, mivel rengeteg könyv és film utalás kap benne helyet, valamint olyan könyvidézetek, amelyek jó élményeket keltenek az olvasóban, valamint tippet is adnak arra való nézettel, hogy mi legyen a következő olvasmányunk.

Ez nem egy mozgalmas vagy sok csavarral rendelkező olvasmány, inkább csendesen és nyugodtan zajlanak benne az események.

  1. Denise Hunter: Könyvesbolt a tengerparton

Ez egy tipikus szívmelengető és bájos könyv. Egyszerű a cselekménye, hétköznapi a nyelvezete és a szereplői is szimpatikusak.

A könyv borítója, címe és tartalma teljes összhangban van egymással.

Ez egy ízig-vérig romantikus történet, egy klasszikus szerelmi történet, amiben kisebb és egyszerűbb csavarok kapnak helyet, de már a könyv elején előre sejthető a jól bevált és elvárt happy end.

Ez a kedves és aranyos történet, tökéletes kikapcsolódást és szórakozást nyújt. Mivel nem bonyolítja túl a történéseket, ugyanakkor egy idillikus világot alkot meg, így az olvasásélmény teljes pihenést és relaxációt nyújt.

Könnyen és gyorsan lehet vele haladni, karakterei olyan hétköznapi emberek, akiknek életével könnyedén tudunk azonosulni. Olyan hibákat követnek el, olyan döntések előtt állnak, valamint olyan élethelyzetekbe kerülnek, mint a mai emberek, ezért ismerős terepet jelenthet bárki számára ez a történet.

Sophie és Aiden története tele van túlfűtött érzelmekkel. Mindketten sokat fejlődnek és változnak a közös történetük során, valamint új képességekre is szert tesznek.

Ebben a könyvben megvan minden, ami egy tökéletes és tipikus szerelmi történethez kell. Adott egy szerelmespár, egy idillikus környezet, heves érzelmek, sőt ebben a könyvben egy könyvesbolt és egy kutya is helyet kapnak, ami csak még inkább szerethetővé teszi ezt a könyvet.

Sors, döntések, szerelem és érzelmek találkoznak ebben a romantikus könyvben

  1. Ruth Hogan: Az elveszett tárgyak őrzője

Ez a könyv nem az intellektuális kihívása miatt érdekes, sokkal inkább hasonlít egy felnőtt mesére. Van benne fantázia, humor, könnyedség és happy end. Mégis oly bájos és magával ragadó, hiszen minden egyes elveszített tárgy valamilyen emberi érzelmet hordoz magában: szerelem, gyász, rivalizálás, elmúlás, stb.

Ezek a jelentéktelennek tűnő tárgyak, emberi sorsokat és történeteket rejtegetnek magukban. Azzal, hogy visszakerülnek tulajdonosukhoz, újabb sorsokat változtatnak meg.

A könyv főszereplője Anthony Peardew, egy öregember, aki évekkel ezelőtt elveszítette menyasszonyát és a tőle kapott medált. Azóta reményvesztetten és összetörve, csak annak szenteli életét, hogy újra megtalálja ezt az elveszített ékszert. Abban reménykedik, hogy a medál megtalálásával újra együtt lehet kedvesével. Ezért napjait azzal tölti, hogy London utcáin kóborolva, minden elveszített tárgyat megőriz, felcímkéz és dolgozószobájában rejteget. Magányosságát, csak az enyhíti, hogy az elveszett tárgyakból novellákat írogat és ezáltal kincsekként őrzi meg őket. Anthony, szinte már megszállott gyűjtögetése ezeknek az elveszett tárgyaknak, egy fajta vezeklés és gyászfeldolgozás. Így próbálja a menyasszonya elvesztése után hagyott űrt, feldolgozni, és az elveszett tárgyak elmesélésével újra életre kelteni.

  1. Viola Shipman: Az emlékkarkötő

Ez egy különlegesen elragadó történet, csodás leírásokkal és érzelmi mondanivalókkal. Nekem nagy kedvencem lett a könyv, meseszép borítójával és csodás elmeséléseivel. Irigylésre méltó az az életút, amelyet Lolly, a könyv főszereplője megtesz, a sok nehézség, kudarc és veszteség ellenére is, hisz az élet szépségében és mindenben meglátja a jót és a szépet. Lánya és unokája számára igazi példaképpé válik, akiknek örökségül hagyja a sok kedves családi történetet és emléket, tele szeretettel és örömmel.

Lolly, minden egyes születésnapján egy újabb medált kapott ajándékba anyukájától, amit mindig felakasztott az emlékkarkötőjére. Édesanyját betegség miatt korán elveszítette, de megőrizte a medálokat és az azzal járó tanácsot: semmi sem fontosabb az életben a családnál.

A jelenben Lolly már hetven éves és öregsége utolsó éveit lánya és unokája társaságában szeretné eltölteni, akikkel az utóbbi években megszakadt a kapcsolat. Anya és lánya hazautaznak a nagymamához és együtt idézik fel a múlt emlékeit. Lolly mesél gyerekkoráról, szerelméről, veszteségeiről és áldásairól. Minden egyes medálnak megvan a maga története amit Lolly megoszt lányával és unokájával. A történetek összekovácsolják őket, miközben anyának és lányának sikerül egymásra találni. Mindketten átgondolják eddigi életüket és új terveket szövögetnek a jövőjükkel kapcsolatban.

Nagyon kedves a három nő története, akik különböző életutakat járnak be, de összeköti őket a szeretet és az örömteli életben való hit.

A könyv elolvasása mindenképp jókedvre derít, tökéletes olvasmány, melynek hatására az ember átgondolja és átértékeli a körülötte levő dolgokat és embereket.