Viola Shipman: Az emlékkarkötő

Vannak könyvek, amelyeket megállás nélkül tudnák olvasni, annyira beleélem magam a történetbe, hogy a világ megszűnik körülöttem. A legújabb ilyen könyv számomra „Az emlékkarkötő” volt. Ez a könyv ízig-vérig romantikus, bájos, kedves és szórakoztató.

Lolly, minden egyes születésnapján egy újabb medált kapott ajándékba anyukájától, amit mindig felakasztott az emlékkarkötőjére. Édesanyját betegség miatt korán elveszítette, de megőrizte a medálokat és az azzal járó tanácsot: semmi sem fontosabb az életben a családnál.

A jelenben Lolly már hetven éves és öregsége utolsó éveit lánya és unokája társaságában szeretné eltölteni, akikkel az utóbbi években megszakadt a kapcsolat. Anya és lánya hazautaznak a nagymamához és együtt idézik fel a múlt emlékeit. Lolly mesél gyerekkoráról, szerelméről, veszteségeiről és áldásairól. Minden egyes medálnak megvan a maga története amit Lolly megoszt lányával és unokájával. A történetek összekovácsolják őket, miközben anyának és lányának sikerül egymásra találni. Mindketten átgondolják eddigi életüket és új terveket szövögetnek a jövőjükkel kapcsolatban.

Nagyon kedves a három nő története, akik különböző életutakat járnak be, de összeköti őket a szeretet és az örömteli életben való hit.

Ez egy különlegesen elragadó történet, csodás leírásokkal és érzelmi mondanivalókkal. Nekem nagy kedvencem lett a könyv, meseszép borítójával és csodás elmeséléseivel. Irigylésre méltó az az életút, amelyet Lolly, a könyv főszereplője megtesz, a sok nehézség, kudarc és veszteség ellenére is, hisz az élet szépségében és mindenben meglátja a jót és a szépet. Lánya és unokája számára igazi példaképpé válik, akiknek örökségül hagyja a sok kedves családi történetet és emléket, tele szeretettel és örömmel.

A könyv elolvasása mindenképp jókedvre derít, tökéletes olvasmány, melynek hatására az ember átgondolja és átértékeli a körülötte levő dolgokat és embereket. Bárcsak nekem is lenne egy Lollyéhoz hasonlóan csilingelő és díszes karkötőm.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Adj egy darabot önmagadból. Sosem tudni, milyen mély lábnyomot hagysz egy idegen lelkében.

Az emlékkarkötő Book Cover Az emlékkarkötő
Viola Shipman
Libri Könyvkiadó Kft.
2018
Füles, Kartonált
401