Denise Hunter: Könyvesbolt a tengerparton

Ez egy tipikus tengerparti vagy nyaralós könyv, aminek története szívmelengető és bájos. Egyszerű a cselekménye, hétköznapi a nyelvezete és a szereplői is szimpatikusak.

A könyv borítója, címe és tartalma teljes összhangban van egymással.

Ez egy ízig-vérig romantikus történet, egy klasszikus szerelmi történet, amiben kisebb és egyszerűbb csavarok kapnak helyet, de már a könyv elején előre sejthető a jól bevált és elvárt happy end.

A könyv főszereplője Sophie Lawson, aki húga esküvőjén újra találkozik élete első és egyetlen szerelemével, aki évekkel ezelőtt elhagyta őt.

Sophie-t ez a találkozás teljesen felkavarja és visszaemlékezteti őt a közelmúltra, mikor beteg édesanyját évekig gondozta, valamint anyja halála után rámaradt az a szerep, hogy testvéreinek is anyjuk helyett anyjuk legyen.

Sophie évekig feláldozta magát családjáért, és végre eljött az ideje, hogy valóra váltsa álmait és megnyissa saját könyvesboltját.

Egy idillikus és festői környezetben nyitja meg könyvesboltját, aminek folyamata rengeteg akadállyal és megpróbáltatással jár. A könyvesbolt megnyitásának tervezése új kalandok elé állítja Sophie-t, valamint egy olyan kérdés elé, hogy vajon képes-e maga mögött hagyni a múltat és megbocsátani.

Ez a kedves és aranyos történet, tökéletes kikapcsolódást és szórakozást nyújt. Mivel nem bonyolítja túl a történéseket, ugyanakkor egy idillikus világot alkot meg, így az olvasásélmény teljes pihenést és relaxációt nyújt.

Könnyen és gyorsan lehet vele haladni, karakterei olyan hétköznapi emberek, akiknek életével könnyedén tudunk azonosulni. Olyan hibákat követnek el, olyan döntések előtt állnak, valamint olyan élethelyzetekbe kerülnek, mint a mai emberek, ezért ismerős terepet jelenthet bárki számára ez a történet.

Sophie és Aiden története tele van túlfűtött érzelmekkel. Mindketten sokat fejlődnek és változnak a közös történetük során, valamint új képességekre is szert tesznek.

Ebben a könyvben megvan minden, ami egy tökéletes és tipikus szerelmi történethez kell. Adott egy szerelmespár, egy idillikus környezet, heves érzelmek, sőt ebben a könyvben egy könyvesbolt és egy kutya is helyet kapnak, ami csak még inkább szerethetővé teszi ezt a könyvet.

Sors, döntések, szerelem és érzelmek találkoznak ebben a romantikus könyvben.

Az tény és való, hogy mindez kissé túlidealizált ebben a könyvben, de néha talán jól esik vagy pont erre van szüksége az embernek. Egy olyan történetre, ami segít kissé megfeledkezni a hétköznapi nehézségekről és esélyt ad arra, hogy egy olyan könyvbe meneküljünk, ahol megpihenhetünk és feltöltődhetünk.

Könyvesbolt, szerelem és tengerpart. Erről szól ez a hangulatos és bájos könyv, ami könnyed kikapcsolódást és szórakozást tud nyújtani.

Könyvmolyoknak és könyvkedvelőknek kifejezetten ajánlott ez a könyv, de mindazoknak is, akik egy könnyed olvasmányra vágynak, egy olyan történetre amiben minden egyszerű és felemelő.

Igazi léleksimogató olvasmány ez, amiben a könyvek szeretete és az olvasás fontos szerepet kapnak.

Kedvenc idézetem a könyvből:

– Mindig is az olvasás volt a kedvenc időtöltésem. Nem is tudok jobbat elképzelni, mint egész nap könyvekről beszélgetni.

Könyvesbolt a tengerparton Book Cover Könyvesbolt a tengerparton
Denise Hunter
21. Század Kiadó
2021
Kartonált
303