Michelle Marly: White Christmas

Irving Berlin története elevenedik meg ebben a könyvben, azoknak a híres, ismert és közkedvelt daloknak a megszületése van ennek a könyvnek a középpontjában, amelyek már sokunk számára ismerősek.

A White Christmas ikonikus dal megszületésének a történetét adja vissza ez a könyv, annak a zsidó férfinak az életét, akinek ebben a könyvben egy életszakaszát lehet megismerni.

Ez a zsidó származású férfi egy olyan megható és időtlen karácsonyi dalt alkotott meg, ami most már minden karácsony elengedhetetlen kelléke és kiegészítője lett.

Bár dalai sokak számára ismerősen hangzanak, személyisége és élete már kevésbe ismert.

Az egyik legszebb, ha nem a legszebb karácsonyi dal szerzőjének életéről szól ez a könyv, annak a tizenkét éves zsidó fiúnak az életéről, aki mindig is arról álmodott, hogy egy napon híres énekes lesz.

A dal megszületésekor egyáltalán nem uralkodtak boldog és békés idők a világban, még csak fehér karácsonyról se volt szó, de ez a könyv csodálatosan összefoglalja azt, hogy mennyi mindenre képes az ember, ha kitartó és elég bátor ahhoz, hogy olyasmit merjen tenni, amit mások nem néznének ki belőle.

Az egykori újságárus fiúból évek múlva a Broadway ünnepelt csillaga lesz. De ez a könyv nem csak az álmok megvalósulásáról szól, hanem egy olyan szerelemről, amiben szintén sok harc és küzdelem volt.

Irving és Ellin története a lehető legszebb karácsonyi szerelmes történet. Egy olyan lélegzetelállító szerelmi történet ez, amiből sokat lehet tanulni, erőt lehet meríteni a szerelmespár kitartásából és elszántságából.

Irving és Ellin története számos akadállyal és nehézséggel volt tele, de ők mindvégig kitartottak egymás mellett és hittek a szerelmük erejében.e

Nem a karácsonyi hangulat a leghangsúlyosabb ebben a könyvben, hanem a szerelmes pár története, akik megküzdenek az eléjük gördülő akadályokkal, mint a vallásuk, származásuk és koruk.

De ők ennek ellenére hisznek a közös jövőjükben, a szerelmük erejében és abban, hogy az őszinte és tiszta szeretet mindent le tud győzni.

Ez nem egy idillikus vagy sablonos szerelmi vagy karácsonyi történet, hanem egy olyan karácsonyi csoda, ami egy igaz történet alapján íródott.

Érzelemdús, magával ragadó és varázslatos úgy, ahogy van. Hangulata, története és szereplői mindenképp segítenek a karácsonyi hangolódásban.

Ez a kis könyvecske egy kis békesziget lehet sötét, borongós napokon.

Ez az életrajzi könyv tökéletes választás lehet karácsonyi ajándéknak vagy karácsonyi kikapcsolódásnak.

Bár borítója és címe kissé megtévesztő lehet, ha valaki egy tipikus karácsonyi történetre vágyik, ez mégse tántorítson el senkit, mert egy csodálatos és lenyűgöző szerelmi történettel gazdagszik az olvasó a könyv elolvasása után.

Hangulatteremtés, szerelmi történet, ikonikus dalok, zene szeretete és egy mindent elsöprő szerelmi történet miatt érdemes elolvasni ezt az életrajzi könyvet.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Némely éjszakán a csillagok elérhetőnek tűnnek.

White Christmas Book Cover White Christmas
Michelle Marly
Kossuth Kiadó
2022
Füles, Kartonált
253