Mikki Daughtry – Rachael Lippincott: Mindvégig

Egy szórakoztató, romantikus és érzelemdús ifjúsági regény, ami reménnyel és jó érzésekkel tölt el. Szomorú és vidám, rossz és jó dolgok egyensúlyozzák egymást ebben a regényben, amiben egy jól felépített csavar mindent a feje tetejére állít ebben a könyvben.

A szerelem megtalálása és megélése a könyv központi témája, ami eleinte nagyon reménytelennek tűnik ebben a kötetben. Kyle és Kimberly már évek óta egy párt alkotnak, a középiskola álompárjának számítanak, mindaddig míg egy autóbaleset romba dönti jövőbeli álmaikat és terveiket. Eme tragikus autóbaleset során Kim meghal, Kyle pedig súlyos agykárosodást szenved. Kyle nehezen tudja feldolgozni szerelme elvesztését, ezért vigaszt egy olyan lány mellett talál, aki tudja mit jelent együtt élni a gyásszal, a veszteséggel és a bűntudattal. Kyle és Marley baráti és később szerelmi kapcsolata nem csak a sebek gyógyításáról, hanem az újrakezdésről is szól. Azonban ez a folyamat még rengeteg új kihívást és kalandot tartogat számukra, amire egyikük sem készült fel.

Bár egy fiatal szerelem kialakulásán van a hangsúly ebben a könyvben, mégis nagyon jól ábrázolja egy gyászfolyamat szakaszait, valamint azt az identitáskeresést és önismereti utat, amin fiatal felnőttek végigmennek.

Önmagunk megismerése, világunk felfedezése, álmaink és terveink megvalósulása fiatal felnőttek szemén keresztül valósul meg ebben a regényben. Könnyedebb ifjúsági regénynek számít ez a kötet, mégis komoly témákat boncolgat, ami miatt ez nem csak egy romantikus regény, hanem egy fejlődésregény is. Minden cukisága ellenére azt a korosztályt mutatja be a regény, amiben még sok a kérdés, a bizonytalanság és a tervezés.

A fiatal felnőttek lelki és gondolati világa által jobban megismerhetjük és megérthetjük az őket foglalkoztató kérdéseket és érzelmeket.

A gyász témáján keresztül az újrakezdésről, az elengedésről és a bátorságról lehet olvasni.

Nyelvezete, dinamikus cselekménye és szimpatikus szereplői miatt könnyen és gyorsan olvasható ez a regény, ugyanis története magába szippant és visz magával.

Egy pozitív szemléletű és életigenlő regény, ami hittel és reménnyel tölti el az olvasót, megmutatva azt, hogy minden nehézség közepette is, soha ne hátra nézzünk, hanem mindig előre. Álom és valóság között lebeg az egész történet, egyfajta misztikum lengi körül, és ettől tűnik olyan meseszerűnek az egész könyv.

Szimbolikákon és párhuzamos életeken keresztül egy olyan szerelmi történettel gazdagodik az olvasó, ami megható, érzelemdús, varázslatos és meseszerű.

Egy olyan habos-babos ifjúsági regény, ami kikapcsol, szórakoztat és ellazít.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Remélem, valami jobb vár ránk, amiben hihetünk.

Mindvégig Book Cover Mindvégig
Mikki Daughtry – Rachael Lippincott
Maxim Könyvkiadó Kft.
2021
Puhatáblás
336
Stier Ágnes