Rhonda Byrne: A titok – 10. jubileumi kiadás


Nagyon szeretek önismereti és önfejlesztő könyveket olvasni, ezért a listámból „A titok” című könyv sem maradhatott ki. Rhona Byrne 10. jubileumi kiadását olvastam, mely 10 új felismeréssel bővült. Rám nagy hatással volt ez a könyv, még akkor is ha nem irodalmi értéke miatt vettem meg, és olvastam ki.

A Titok valójában nem is titok, hiszen évekkel ezelőtt már több vallásos, irodalmi, filozófiai szövegben megfogalmazódtak ezek a bölcsességek. Olyan nagy hírességek mint Platón, Einstein, Galilei, Beethoven megfogalmazták ezeket az örök igazságokat. Most ezek az életbölcsességek és életfilozófiák egy könyvben összegezve és tömörítve olvashatók.

„A titok” egy útmutató mindazoknak, akik egy teljesebb és boldogabb életet szeretnének élni. Ez a könyv nem egy egyszeri olvasmány, hanem egy olyan könyv amit időről időre elő kell venni, hiszen életkörülménytől függően mindig más az üzenete.

A Vonzás törvénye, amire ez a könyv fókuszál, nem vallásos igazmondásokat sulykol az olvasóra, hanem olyan életbölcsességeket, melyek mindenkor megállják helyüket. A kulcs a vonzás törvényének érvényesítéséhez bennünk van. Mindannyian tehetünk azért, hogy jobb életünk legyen, de ehhez sokat kell tenni érte, és főleg változni.

Nyitottságot, bölcsességet és befogadóképességet igényel a könyv olvasása. Azonban aki egy igazán jó személyiségfejlesztő könyvet keres, annak mindenképp ajánlom a Titkot. Igazán megtudja változtatni az ember gondolkodását önmagáról és világáról, amennyiben nyitott erre.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Te vagy saját sorsod alakítója. Te vagy a forgatókönyvíró. Te találod ki a sztorit. Te forgatod a tollat, és az eredmény mindig tőled függ.

A titok - 10. jubileumi kiadás Book Cover A titok - 10. jubileumi kiadás
Rhonda Byrne
Édesvíz Kiadó
2017
Keménytábla, Védőborító
203