Szabó Péter: Állj félre a saját utadból!

Be kell, hogy valljam, addig még ez a könyv nem került a kezembe, nem is tudtam kicsoda Szabó Péter. A könyv elolvasása után már tudom, és joggal mondhatom, hogy megérte megismerni Szabó Pétert és könyvét. Tudom, hogy sokan szélhámosnak és szájhősnek tartják, de azért mégiscsak elgondolkodtat mindaz, amit leír könyvében.

A kérdés egyszerű: Ki ne szeretne boldog lenni? Vagy ki szeretne boldog lenni? Hát persze, hogy mindenkinek ez az élete célja. De csak nagyon kevés embernek sikerül igazán boldog életet élnie. Hogy ez miért van így? Pont erre a kérdésre ad magyarázatot a könyv.

Nem száraz elméletre épül fel a könyv, hanem tele van személyes tapasztalatokkal és gyakorlati módszerekkel, melyek útbaigazítást adnak egy beteljesültebb élet érdekében.

Mindannyiunkban ott van a képesség a jobb és boldogabb életért, mégis legtöbbször saját magunkat akadályozzuk félelmeinkkel, hiedelmeinkkel, tudatlanságunkkal. Mi állunk saját utunkban!

Nagyon fontosnak tartom, hogy az ember el tudjon különböztetni, az oly sokak által nem igazán kedvelt szerzőtől, és a könyv mondanivalójára koncentráljon. Lehet, hogy Szabó Péter nem mond semmi újat, de az is lehet, hogy mindaz amit mesél az önszeretetről, a megbocsátásról, a bátorságról és az élet élvezetéről, mégiscsak aktuális és egyre fontosabbá válik a mai világban.

Tömören, röviden, egyszerűen vannak ezek az élet filozófiák megfogalmazva, mindez gyakorlati feladatokkal alátámasztva. Szerintem egy ilyen önsegítő, önfejlesztő könyv mindannyiunk életében néha-néha jól jöhet, hiszen egy-egy gondolat akár életeket is megváltoztathat. Ha pedig mégsem így lenne, mi veszíteni valónk van? Semmi! Csak egy újabb szemlélet világunkról és az életről.

Én egy nap alatt, megállás nélkül, végigolvastam. De néha elég pár oldalt olvasni belőle, ahhoz hogy az elolvasott gondolatok tovább dolgozzanak bennünk. Néha jobb félre tennie ezt a könyvet, és egy másik életkorban vagy élethelyzetben újra elővenni. Akár hasznos is lehet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az életünk csupán belső elvárásaink tükörképe.

Állj félre a saját utadból! Book Cover Állj félre a saját utadból!
Szabó Péter
Guruló Egyetem Kft.
2012
Füles, Kartonált
169