Arthur C. Brooks – Oprah Winfrey: Úgy élj, ahogy élni akarsz

Ez az önsegítő és önfejlesztő könyv egy olyan módszert és tudást ad az ember kezébe, ami által sokkal kézzelfoghatóbbá és érthetőbbé válik a boldogság, mint fogalom és áhított cél. Velünk született tény az, hogy mindannyian a boldogságot, azt az elégedettséget és jóleső érzést keressük, ami által teljesnek érezzük magunkat és világunkat.

A könyv két szerzője pontosan ezt a célt tűzte ki magának, hogy egyre boldogabbak és boldogabbak legyenek. Ezért írták meg ezt a könyvet, hogy saját tapasztalataikon, valamint a tudomány segítségével megmutassák azt, hogy a boldogság nem egy elérhetetlen cél, hanem egy olyan áhított dolog, amit bárki megtalálhat és fenntarthat.

Ezzel a könyvvel egy olyan belső utazásban lehet része az olvasónak, amiben megérti a boldogság fogalmát, annak különböző változatait, valamint olyan módszereket sajátít el, ami által sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehet az élete.

A boldogság a könyv elolvasása után már nem egy elérhetetlen cél lesz, hanem egy olyan út, aminek szakaszai türelmet, kitartást és elkötelezettséget igényelnek majd.

Sok évnyi kutatómunka, interjú, emberi tapasztalat és tudományos tény állítja azt, hogy az ember körülményeitől, érzéseitől és problémáitól függetlenül, lehet boldog. Sőt, sok évnyi gyakorlással, koncentrációval és fókusszal, ez a boldogsági állapot fokozható és egy magasabb szintre emelhető.

A könyv szerzői téves hiteket rombolnak le és cáfolnak meg a boldogságról, megmutatva azt, hogy az a fajta boldogság, amit a legtöbben kívülről keresnek, valójában belül lelhető fel.

Számos kutatás eredményét és gyakorlati tanácsot osztanak meg könyvükben, mielőtt kifejtenék a boldogság négy alappillérét: család, barátok, munka és hit.

Részletesen és lényegre törően, ugyanakkor rendkívül érzékenyen és együtt érzően mesélnek arról, hogy a boldogság nem egyenlő a boldogtalanság hiányával. Bármennyire ellentmondásosnak is tűnik ez elsőre, a könyvet lapozva és olvasva, kiderül miért olyan fontos megélni a nehézségeket, a próbatételeket és a veszteségeket is, ha igazán boldogak akarunk lenni.

Nagyon sok példa és átlagemberek élete tanúsítja azt a könyvben, hogy kellő önismerettel, reménnyel és munkával, a boldogság minden ember számára elérhető.

Ez a könyv egy örömteli, pozitív és motiváló hangulatú könyv, ami olyan gyakorlatias segítséget nyújt az olvasónak, amivel saját kezébe veheti élete irányítását és a jobb, örömtelibb élet érdekében komoly változásokat érhet el.

Az aktív cselekvésen és a nyitott hozzáálláson múlik az, hogy ki mennyire tudja a gyakorlatba is ültetni mindazt, amit ebben a könyvben olvas.

A könyv csak a kezdet. Üzenete univerzális. A belefektetett munka az már egyéni. Kezdetnek szerintem nagyon jó lehet egy ilyen önsegítő könyv. Érdemes elolvasni!

Kedvenc idézetem a könyvből:

(…) a boldogság nem cél. A boldogság irány.

Úgy élj, ahogy élni akarsz Book Cover Úgy élj, ahogy élni akarsz
Arthur C. Brooks - Oprah Winfrey
21. Század Kiadó
2024
Keménytábla, Védőborító
239
Novák Gábor