Szlafkai Éva: Élj kreatívan!

Ez az a könyv, ami egy olyan embernek, aki egyszerre végez kreatív munkát és szeret is olvasni, igazi csemege. Szlafkai Éva könyve nem csak inspiráló és motiváló, hanem rengeteg tudást, személyes tapasztalatot és megannyi praktikus gyakorlatot és tippet is tartalmaz.

Ebben a könyvben találkozik a kellemes olvasásélmény a tudásvágy iránti kíváncsisággal. Nagyon megnyerő a könyv felszólító mondata, valamint színes, kreatív és illusztratív belső tartalma.

A könyv témája, azt hiszem nagyon sok embert érdekel, függetlenül attól, hogy olyan munkakörben dolgozik, ahol a kreativitás központi téma, vagy a hétköznapi feladatok során kerül szembesül  a kreativitás szükségszerűségével.

A 21. század embere már annyi kihívással és feladattal szembesül nap mint nap, hogy szükséges, sőt nagyon sok esetben elengedhetetlen a kreativitás, mint hajtó erő vagy motiváció.

Ez a könyv segít megérteni azokat a fogalmakat, esetleg tévhiteket, amik a kreativitás köré épülnek.

A kreativitás nem egy olyan dolog, ami csak művészeknek vagy zseniknek adatott meg. A kreativitás fejleszthető, tanulható és bárki számára elérhető lehet.

Kíváncsisággal, tudásvággyal és rugalmas hozzáállással mindannyian egy olyan nézőpontra tehetünk szert, ami segít az önmegvalósításban és a mindennapi problémák megoldásában.

A kreativitás egy tág fogalom, mindannyian másképp értelmezzük, pont ezért rengeteg lehetőséget rejt önmagában.

A könyv nem csak a szerző személyes és szakmai tapasztalatait foglalja össze, hanem egy alapos háttérmunka is érezhető rajta, ugyanis nagyon sok tudományos megközelítés és bizonyított tény kap benne helyet.

Összeszedett, átgondolt és jól felépített gondolatmenetek kapnak helyet ebben a könyvben, egyszerre érdekes és tanulságos mondanivalók jönnek át a könyv lapjain.

Híres emberek és szakmájukban sikeres vállalkozók is mesélnek ebben a könyvben, megmutatva azt, hogy a kreatív élet és munka, bárki számára elérhető, nagyon sok munkával és elszántsággal.

Szerintem ez a könyv nem csak a kreativitás fejlesztésében tud sokat segíteni, hanem egyfajta ötlettárként is szolgál, valamint segít kimozdulni a komfortzónából és egy újabb szemléletmóddal is megajándékoz.

Nagyon jól harmonizál ebben a könyvben az elméleti rész a gyakorlati részekkel. Ez a kötet interaktívan bevonja olvasóját a könyv feladataiba, a fejezetek végén a fontosabb gondolatok ki vannak benne emelve és rengeteg inspirációt ad új tervek és projektek elindításához.

Az olvasás fontossága és a könyvek mint fejlesztő eszközök ugyanúgy fontos szerepet kapnak benne.

Remek kiindulópontot jelenthet ez a könyv mindazoknak, akik motiváció, ihlet és kreativitás hiányában szenvednek és egy útmutatóra vagy egy másik nézőpontra lenne szükségük.

Ez egy alapos, jól felépített és gondolatébresztő önfejlesztő könyv, ami az önmegvalósítás és a problémamegoldás témakörben sok gyakorlatias segítséget tud nyújtani.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Bízz magadban és abban, hogy folyamatosan és mindenből fejlődni fogsz. Tanulj a kudarcokból, motiváljanak mások sikerei, és keresd a kihívásokat, valamint hidd el, hogy különféle életvariációkban is kipróbálhatod magad.

Élj kreatívan! Book Cover Élj kreatívan!
Szlafkai Éva
HVG Könyvek
2020
Puhatáblás, Ragasztókötött
360