Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen

Szinte lehetetlennek érzem azt, hogy olyan Colleen Hoover könyv kerüljön a kezembe, ami nem tetszik. Ez a könyv nem csak különleges könyvborítójával, hanem történetével, szereplőivel, hangulatával és minden izgalmával együtt varázsolt el engem.

A már jól ismert, mondhatni tipikus cselekménysor most is jelen van, adott egy mások által rossz fiúnak kikiáltott fiatal kamasz, aki megismerkedik egy szintén fiatal kamasz lánnyal. Szerelmük elég hamar lángra lobban, az előttük való út azonban tele van akadályokkal, amiket együtt képesek legyőzni.

Ez a szenvedélyes, romantikus és izgalmas szerelmi történet Sky és Holder története, két olyan fiatal története, akik rengeteg múltbeli sérelmet és traumát hordoznak magukban. A sok hazugság, becsapás és reménytelenség után mindketten nehezen bíznak meg egymásban, ugyanakkor egymástól várják a feloldozást és a megmentést.

Sky és Holder középiskolásként találkozik egymással. Holder nőcsábász hírében áll, Sky viszont egy csendesebb és visszahúzódó könyvmoly, aki nehezen tud ellenállni Holder ellenállhatatlan mosolyának és csáberejének. Holdert Sky valamiért fájdalmas múltjára emlékezteti, Sky viszont pont a múltja elől próbál menekülni. Amint ezek a múltbeli titkok kiderülnek, Sky és Holder kapcsolata komoly megpróbáltatások elé kerül, ugyanis a múlt árnyéka elég mély pontokra taszítja őket.

Miközben mindketten életükben először élik át az első szerelem minden varázsát, arra kényszerülnek, hogy bátran és őszintén nézzenek szembe múltjuk traumatikus eseményeivel. Egy reménytelen helyzetből egyedül a remény emeli ki őket, megmutatva azt, hogy szerelmük van annyira erős, tiszta és igazi, hogy leküzdjön bármilyen akadályt és esélyt adjon nekik egy szebb és jobb jövőre.

Sky és Holder története nem csak elvarázsol és magával ragad, hanem nagyon sok érzelmet is kivált az olvasóból, mert egy érzelmi hullámvasút az egész regény. A kétségbeeséstől el egészen a reménytelenségig, majd a gyógyuláson keresztül el egészen az újrakezdésig, érzelmek halmazát éli át az olvasó, miközben bár előre tudható a boldog befejezés, azért mégis megterhelő ilyen mély sebekről és traumákról olvasni.

Emiatt ez a könyv nem csak a nagy szerelem megtalálásáról szól, hanem az igazi barátságról, a gyermekkori traumákról, a szülői felelősségről, a családról, a szülő-gyermek kapcsolatáról és magáról az életről, ami sosem úgy alakul, ahogyan a legtöbben eltervezzük.

Ez a grandiózus és mindet elsöprő szerelmi történet függőséget okoz olvasás közben. Nem egy szokványos szerelmi történetről lehet itt olvasni, sokkal inkább arról, hogy mennyire kiszolgáltatott és védtelen egy gyermek olyan szülők mellett, akik sem fizikailag, sem érzelmileg nem tudnak neki biztonságot és feltétel nélküli szeretetet adni.

Sky és Holder története nem tökéletes, ahogyan egyetlen szerelmi történet sem az. Ők a fájdalmas múltjukból merítenek erőt az újrakezdéshez, miközben egymásban találják meg azt a vigaszt és kiutat, amire mindkettőjüknek szüksége van ahhoz, hogy elengedjék a múlt sérelmeit és a megbocsátáson keresztül saját magukat tegyék szabaddá.

Fizikai és érzelmi sebeiket semmi sem fogja kitörölni és semmissé tenni. De ők szabadon döntenek afelől, hogy nem maradnak meg az önsajnálatban és az önsanyargatásban, hanem sebzetten és megtépázottan, mégis reményteljesen adnak egy újabb esélyt a boldogságnak és az igaz szerelemnek.

Ez az a könyv, ami megérint, magával ragad, elgondolkodtat, összetöri a szívedet, utána újra összerakja és a legvégén mosolyt csal az arcodra, megmutatva azt, hogy a jó le tudja győzni a gonoszt és megannyi szenvedés után a boldogság újra utat tör magának.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A rossz dolgok ellenére emlékezned kell rá, ki vagy valójában. Mert a rossz dolog nem te vagy. Az csak megtörténik veled. El kell fogadnod, hogy az, aki vagy, és az ami történik veled, két külön dolog.

Hopeless – Reménytelen Book Cover Hopeless – Reménytelen
Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó
2024
Kartonált
404
Sándor Alexandra