Charlotte Rixon: The ​One That Got Away – Aki elmenekült

Egy romantikus regény, amiben az első szerelem meghatározó és felejthetetlen élménye több évtizeden keresztül is megmarad. Az első szerelem, annak minden bájosságával és keserűségével, botladozásával és egyszerűségével egy olyan életre szóló élmény, ami meghatározza életünk hátralévő részét.

Ennek az első szerelemnek a felfedezése, a kibontakozása és a fejlődése a regény központi témája.

Két alig felnőtt fiatal szerelmi története ez, Clara és Benjamin története, akik egyetemi éveik elején ismerkednek meg és két évet töltenek együtt. A lehető legnagyobb intenzitással vetik bele magukat az egyetemi életbe, mindennel együtt, amivel ez együtt jár, barátok, bulik, ivás és megannyi meggondolatlan kaland. De a két szerelmes életét egy tragédia örökre megváltoztatja, ami odáig vezet, hogy húsz évig távol kerülnek egymástól. Egyetlen éjszaka, egyetlen rossz döntés, egyetlen hiba és minden örökre megváltozik. A szerelem gyötrelme, az összetört szív fájdalma és a kilátástalan jövő mindkettejüket tönkre teszi.

Tisztán, naivan és terhek nélkül élték meg az első nagy szerelmet, de az átélt veszteségek és traumák megváltoztatták a szerelmeseket.

Sorsszerűség, véletlen, tévedés vagy előre elrendelt dolog…Clara és Benjamin ezt már sosem fogják megtudni. Váltakozó idősíkban, hol közös múltjukat, hol különálló jelenüket ismerjük meg.

Miközben húsz év eseményeit kísérjük végig, szemtanúi vagyunk két fiatal felnőtté válásának, két útkeresést és két különböző életsorsot élünk meg a könyv két főszereplője által. Szakításuk és az elmúlt évek úgy tűnik semmit nem enyhítettek azon a fájdalmon és ürességen, ami nem maradt a múltban, hanem végigkíséri a jelent is.

Az első szerelem hatását és következményeit kísérjük végig ebben a regényben, azt a folyamatot, ami után már nehéz ugyanúgy élni és gondolkodni, mint előtte.

A „mi lett volna, ha…” kérdések sehova nem vezetnek ebben a történetben, mert Clara és Benjamin egy olyan életkorban találkozik, ahol még túl kevés élettapasztalatuk van ahhoz, hogy megküzdjenek az előttük álló akadályokkal.

A fiatalságuk, a családi hátterük, a baráti kapcsolataik, az érdeklődési körük nagyon sokszor ütközik egymással, ami odáig vezet, hogy bizonytalanságuk és tudatlanságuk miatt sok végzetes hibát követnek el.

De bármennyire is fájdalmas és reménytelen a közös jövőjük, az évtizedeken átívelő szerelmi történet utat talál magának egy újrakezdéshez.

Ez a romantikus regény az első szerelemről, a felnőtté válásról, az élet kiszámíthatatlanságáról és a döntések súlyáról szól.

Egy fejlődésregény, ami két szerelmes fiatal identitáskeresési útját követi végig húszas éveiktől el egészen a negyvenes éveikig.

Kedvenc idézetem a könyvből:

(…) a világ olyan, amilyenné tesszük. A miénk, csak el kell vennünk. Ha van bátorságunk hozzá.

The ​One That Got Away – Aki elmenekült Book Cover The ​One That Got Away – Aki elmenekült
Charlotte Rixon
Libri Könykiadó Kft.
2023
Füles, Kartonált
446
Hoppán Eszter