Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Egy újabb érzelemdús, csavaros és izgalmas szerelmi történet, amiben megint csak jelen vannak Colleen Hoover tipikus és jellegzetes írói stílusjegyei. Ugyanannyi öröm, érzelem és vidámság van ebben a kötetben, mint amennyi bánat, gyász és szomorúság.

Ez a könyv hol megnevettet, hol pedig könnyekre fakaszt. Eleinte összetöri az ember szívét, utána pedig mint egy eltépett papírdarabkát, újra összeragasztja. A tépés nyomai, a sebek és a hegek maradnak, de egy igazi szerelmi történet csak úgy kerek, ha a rossz és nehéz pillanatok is helyet kapnak benne.

Párhuzamosan két szerelmi szál fut ebben a könyvben. Mindkét szerelmi szál egy tragédiából indul. Egy család egy autóbalesetben elveszíti a szeretett férjet és apát, ami már önmagában is elég nagy fájdalom, de ezt követően sötét titkok derülnek ki a szeretett férfiról.

Morgan, az édesanya a romok között próbálja újra talpra állítani magát, miközben kamasz lánya mindenért őt okolja. Clara, a fiatal kamasz lány, lázad édesanyja ellen és mindent megtesz azért, hogy semmiben se hasonlítson rá.

Morgan minden egyes nap újabb titkokat fedez fel halott férje múltjáról, miközben annak legjobb barátjánál keres vigaszt.

Lánya, Clara szintén egy fiatal férfi mellett talál vigaszra, aki elsőre a megtestesült rosszfiút ábrázolja, de hamar kiderül róla, hogy valójában segíteni akar a fiatal lányon.

Két rendkívül szövevényes szerelmi történet keresztezi egymást ebben a romantikus regényben, ahol egy családi dráma megannyi megható pillanatot okoz az olvasónak.

Fiatal anya és kamasz lánya bonyolult kapcsolatába tekinthetünk bele, azokba a hétköznapokba, ahol sok a konfliktus és a nézeteltérés, de az anyai szeretet és ragaszkodás mindent felülír.

Anya és lánya kapcsolatán keresztül családi drámákról, elszalasztott lehetőségekről és a döntések súlyáról lehet olvasni ebben a könyvben.

A könyv végére sem derül fény minden titokra, emiatt csak még izgalmasabbá válik ez a történet, ugyanakkor a boldog befejezés szépen lekerekíti ezt a romantikus regényt.

Izgalmasan és szövevényesen alakulnak a cselekmények ebben a könyvben, annak ellenére, hogy azért előre kiszámítható a boldog végkifejlet. Sok szívmelengető jelenet van jelen ebben a könyvben, ugyanakkor komolyabb témák, mint a halál, a gyász és a hazugság is helyet kapnak ebben a könyvben.

Ez a keserédes történet egy olyan lélektani könyv, ami rabul ejti az olvasót és mindvégig fogva tartja, ugyanis témája olyan fájdalmas kérdéseket érint, amivel minden olvasó találkozott már élete során.

Egy bonyolult, kicsit sem szokványos, de annál szeretetteljesebb anya-lánya kapcsolatába tekinthetünk bele, amiben mindketten nagy utat tesznek meg, sokat változnak és fejlődnek. Minden nehézség és veszteség ellenére, a szeretet és a megbocsátás új kezdeteket ígér anya és lánya számára ebben a romantikus könyvben.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Néha ki kell térni a harc elől, hogy megnyerd.

Regretting You – Elrontott életek Book Cover Regretting You – Elrontott életek
Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2021
Puhatáblás, Ragasztókötött
410
Moldova Júlia