Colleen Hoover: It Starts With Us – Velünk kezdődik

Ez a könyv egy korábbi regény folytatása, ezért valójában csak úgy van értelme Lily és Atlas szerelmi történetének, ha előtte elolvassuk a sorozat első kötetét, az It ends with us című könyvet.

Az első kötet egy sokkal komolyabb és fájdalmasabb témát dolgoz fel, a családon belüli erőszakot és a toxikus kapcsolatok romboló hatását, ez a kötet azonban valamivel enyhébb, itt ugyanis már a boldog befejezésen, az újrakezdésen és az régi-új szerelem kibontakozásán van a hangsúly.

Ez a könnyed, laza és aranyos könyv valójában azért íródott meg, mert az első kötetnek akkora nagy sikere volt, hogy olvasók tömege várt arra, hogy a fiatal szerelmespár egy új esélyt kapjon a boldog életre.

Ebben a romantikus regényben már nem sok meglepetésre lehet számítani. Már ismerősök a cselekmény fontosabb szereplői, itt is ugyanúgy jelen vannak a naplóbejegyzések, valamint az érzelmek felnagyítása.

Lilynek azonban ezúttal sincs könnyű dolga, ugyanis épp egy bántalmazó kapcsolatból lép ki, egyedülálló anyaként még mindig küzd volt férje agresszív és impulzív karakterével, ugyanakkor félve bár, de készen áll arra, hogy új életet kezdjen gyerekkori szerelmével, Atlas-al.

Ez azonban egy komoly döntés és választás elé állítja Lilyt, aki egyfelől még küzd a múlt démonjaival és félelmeivel, miközben próbálja megóvni kislányát, ugyanakkor vágyik arra a tiszta és önzetlen szerelemre, amit egyedül Atlas tud neki megadni.

Lily és Atlas külön-külön és együtt is egy fejlődésen és egy identitáskeresési úton mennek keresztül, miközben néhány akadállyal kell szembenézzenek.

Ebben a kötetben nincs olyan sok drámai fordulat és szívfacsaró jelenet, mint a sorozat első részében, itt már nem igazán van veszélyben a fiatal szerelmespár kapcsolata, sokkal inkább az a kérdés, hogy mennyire tudnak tanulni a múlt hibáiból.

A könyv végére mindketten révbe érnek, egymásra találnak és megkapják a happy end-et, amit mindketten megérdemelnek.

Én nem feltétlenül igényeltem volna az első kötet folytatását, szerintem a nyitott vég, amiben az olvasóra volt bízva, hogyan folytatódik Lily és Atlas szerelmi története, tökéletesen megállta a helyét. Ezért ez a kötet sok új információval nem igazán szolgált, sokkal inkább csak kiegészítette az első kötetet.

Az igazi mélységeket és magasságokat én hiányoltam ebben a kötetben, annak ellenére, hogy ez is egy szórakoztató és kellemes olvasmány volt.

A bántalmazó kapcsolatok összetettsége, a családon belüli erőszak és a nők kizsákmányolt helyzetét nagyon élesen és empatikusan ábrázolja az írónő, több oldalról is megvilágítja ezt a nagyon fájdalmas témát.

Annak ellenére, hogy ez egy könnyedebb hangvételű könyv, azért ebben is vannak ütős és elgondolkodtató mondatok, valamint egy új szereplő is helyet kap ebben a történetben, aki szintén hamar belopja magát az olvasó szívébe.

Ha valaki egy szívmelengető, olvasmányos és dinamikus regényre vágyik, akkor ez a könyv neki szól. Van benne egy kis humor, rengeteg érzelem, nagy szerelem, valamint több szerethető és szimpatikus szereplő is, akik együtt néhány óra erejéig le tudják kötni az olvasó figyelmét.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Arra jutottam, hogy néha a legnehezebb döntések vezetnek a legjobb kimenetelhez.

It Starts With Us – Velünk kezdődik Book Cover It Starts With Us – Velünk kezdődik
Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2023
Kartonált
336