J. P. Delaney: A lány a múltból

Szeretek krimiket, és főleg thrillereket olvasni. A következő könyvet inkább a nagy reklám miatt vettem meg és kezdtem el olvasni, mivel két másik olyan könyvhöz hasonlították, amiket már olvastam és elnyerték tetszésemet.

„A lány a múltból” egy igazi pszichothriller, tele érdekes fordulatokkal és lélektani elemzésekkel.

A könyv fő motívuma a tökéletes otthon keresése és magtalálása. Edward, a zseni építész, egy olyan lakást álmodik és tervez meg, melynek minden egyes sarka tökéletesen van kivitelezve. Ez egy kifogástalan lakás, modern, letisztult és egyedi; tiltottak a képek, a könyvek, a tévé, stb.

De ebbe a házba csak azok költözhetnek be, akik előtte tökéletesen válaszolnak meg egy kérdéssorozatot és írásba adják, hogy az ingatlanon semmit sem fognak változtatni. A szigorú szabályzat ellenére nagy sikert és érdeklődést arat lakása, hiszen több jelentkező is arra várakozik, hogy beköltözhessen álmai otthonába.

Két különböző nő története, a jelen és a múlt találkozik ebben a könyvben, és mindez egy baljós végzettel fejeződik be. Emma és Jane is birtokba veszik a Folgate Street egyes szám alatti lakást, mit sem sejtve arról, hogy ez a döntésük teljesen meg fogja változtatni életüket.

Az első beköltözött lány, Emma, nem éli túl, és úgy tűnik ennek valami köze van a lakáshoz. Utána Jane költözik be a tökéletes házba, de hamarosan kiderül, hogy a ház különlege szelleme az ő életére is nagy hatással lesz.

Váltott szemszögből olvashatjuk a regény cselekményét. A múltból Emmát ismerjük meg, míg a jelenben Jane mesél. Mindkét nő túl van már élete tragikus eseményen, ezért számukra a házba való beköltözés egy menekülést és újrakezdést is jelent. Sorsuk több ponton is hasonlít, közös összekötőpontjuk pedig, Edward, a lakás tervezője. A két idősík a könyv végén összefonódik, ezzel is megoldva a rejtélyt.

A könyv témája mindenképp egyedi és könnyen olvastatja magát. Izgalmas és szórakoztató női thriller.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az egyetlen személy, akit valóban megváltoztathatunk, mi magunk vagyunk.

A lány a múltból Book Cover A lány a múltból
J. P. Delaney
Maxim Könyvkiadó Kft.
2017
Füles, Kartonált
360