Jakupcsek Gabriella: Csakazértis szerelem

Jakupcsek Gabriella előző kötetének folytatásaként jelent meg ez a könyv, ami valamilyen szinten továbbgondolja az előző kötet fontosabb mondanivalóit. Addig míg A napos B oldal című könyv a szerző személyes vallomásait és tapasztalatait foglalta össze, ez a könyv már egy interjúkötet, amiben különböző női sorsokat és egy férfi sorsot és történetet ismerünk meg.

Akárcsak a szerző korábbi könyve, ez is egy nőkről nőknek szóló önismereti és önfejlesztő könyv, amiben nem csak a negyven és afölötti nők találhatnak önmagukra, hanem minden olyan nő, aki kortól és élethelyzettől függetlenül szeretné kicsit jobban megismerni önmagát.

Erre jó kiindulópont ez a sokszínű és sokoldalú önismereti és életmódbeli könyv, amiben a különböző női szerepek, ezen belül is a személyes boldogság, beteljesülés és szerelem kérdése nagy hangsúlyt kap.

Ez a kötet több olyan történetet és interjút tartalmaz, ami által nem csak különböző életkorú és élethelyzetben lévő nőt ismerhetünk meg, hanem helyenként a szerző magánéleti tapasztalatai is olvashatóak a sorok között, valamint egy szakértői vélemény is.

Ezek a hol humoros, hol megható, hol elgondolkodtató, hol meseszerű élettörténetek nem kitalált tündérmesék, hanem olyan életszösszenetek, amelyek teljes valóságában, sebezhetőségében és egyediségében mutatják meg azt, hogy mindenkinek mást és mást jelent a szerelem.

Ezek az inspiráló és motiváló beszélgetések olyan hús-vér embereket mutatnak meg, akiknek élete távol áll a tökéletességtől, mégis felvállalják magukat minden esendő hibájukkal vagy épp hiányosságukkal együtt.

Minden egyes kis történet olyan mintha egy kis novella lenne, amiben a szerelemé a főszerep. Ezek a szerelmek annyifélék, ahány félek mi emberek vagyunk.

Jakupcsek Gabriella egy csokorba gyűjti ezeket a személyes vallomásokat, miközben olyan emberi sorsokat mutat be, amelyekben jelen van a sírig tartó szerelem, a fiatalkori szerelem, az időskori szerelem, a válás utáni szerelem és mindenekelőtt az a szeretet, amivel legelsősorban önmagunknak tartozunk.

Ahogyan az életben, úgy ebben a könyvben sincs két egyforma szerelmi történet, de mindegyikben van egy közös pont, az pedig a remény, hogy bármikor újra lehet kezdeni, sosem késő azt az életet vagy azt a szerelmet megélni, amire mindig is vágytunk.

A kötet interjúalanyai erről tesznek bizonyságot, miközben akárcsak egy baráti beszélgetés során beavatnak minket életük egyik meghatározó pillanatába.

És mivel ezek az élettörténetek annyira sokszínűek és sokoldalúak, ezért ez a könyv minden olyan nőnek és férfinak szól, aki hisz az újrakezdésben, a második esélyben vagy akár a többedik esélyben is.

Az élethez és a szerelemhez nincs egy konkrét recept, amit ha pontról pontra végigveszünk, akkor boldogan és szerelmesen élünk, míg meg nem halunk.

Ez az életigenlő, pozitív hangvételű és vidám könyv arról szól, hogyan vegyük sorsunk alakulását saját kezünkbe, hogyan merjünk változni, fejlődni és újrakezdeni.

A párkapcsolati kérdésekre nem ebben a könyvben fogja megtalálni az olvasó az örök igazságokat, de talán motivációt és erőt gyűjthet ahhoz, hogy felülvizsgálva saját életét, merjen a napos B oldalon is önazonos és hiteles életet élni.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Mindenki a megfelelő időben fog érkezni az életedbe.

Csakazértis szerelem Book Cover Csakazértis szerelem
Jakupcsek Gabriella
21. Század Kiadó
2024
Keménytábla, Védőborító
256