Julie Caplin: Egy ​csésze tea Tokióban

Nem olvastam a szerző korábbi könyveit, ezért a sorozat ezen könyve, ami a kezembe került, kellően kellemesen lepett meg.

Csodálatos borítója, ennél még érdekesebb címe és izgalmas története egy tökéletes szórakozást és kikapcsolódást tud nyújtani.

Különleges ebben a könyvben az, hogy egy olyan helyszínen játszódik, aminek egzotikus és különleges hangulata magával tud ragadni.

Japán, ezen belül is Tokió, mint helyszín nagyon sok újdonságot tud kínálni az olvasónak. Ez a helyszín nagyon jól illeszkedik a könyv történetéhez, ami romantikus, kalandos, könnyed és szórakoztató.

Semmi megterhelő vagy nyomasztó nincs ebben a könyvben, csak szórakozás és egy olyan érzelemdús történet, ami képzeletben olyan helyekre kalauzol el, ahol jó elmerülni.

Mint egy bájos és kedves felnőtt mese úgy bontakozik ki ez a történet, amiben Fiona személyén keresztül egy olyan utazásban lehet része az olvasónak, ami magával tud ragadni.

Fiona egy utazásokról szóló blogot ír, mikor hirtelen egy utazást nyer álmai országába, Japánba.

Tokió, az ellentétek városa, ahova Fiona kerül, megannyi meglepetéssel és kalanddal várja. A megannyi felhőkarcoló, a vibráló és nyüzsgő ember, az egzotikus és ínycsiklandó ételek azonnal rabul ejtik.

Mindezt azonban felülmúlja egy találkozás egy régi ismerőssel, a szívtipró és sikeres fotográfussal, aki évekkel ezelőtt összetörte a szívét.

Miközben Fiona megismeri a különböző kulturális hagyományokat és teaszertartásokat, egyre közelebb kerül régi szerelméhez, de ez a kapcsolat még rengeteg bonyodalmat szül ebben a könyvben.

Mindketten elindulnak egy olyan úton, ami egy olyan utazást ígér nekik, aminek a végén mindketten megváltoznak.

Ez a könyv akár egy gyors talpalónak is megfelel, ugyanis egy rövid és lényegre törő összefoglalót ad a japán kultúráról és hagyományokról.

Nagyon kellemes és szórakoztató olvasás közben képzeletben végigjárni azokat a helyszíneket, amelyek egy olyan világot mutatnak be, ami a legtöbb olvasó számára ismeretlen.

Fiona és Gabe kapcsolata nagyon hullámzó ebben a könyvben. Ismerkedésük során fokozatosan, lépésről lépésre fedezik fel egymást és elindulnak egy olyan identitás keresési úton, ami végülis egymáshoz vezeti el őket.

Mivel kettejük kapcsolata nem túl sok izgalmat tartogat ebben a könyvben, ezért sokkal érdekesebbek a tájleírások és azok a tipikusan japán hagyományok, amelyek egy olyan kultúrát tárnak az olvasó elé, ami egy külön történet szül ebben a könyvben.

Az ételek, a hagyományok, a technológia, a kultúra és egy szerelmi történet keveredik ebben a könyvben.

A japán teaszertartás fontos szerepet kap ebben a könyvben, aminek hangulata egészen különleges. A kellékek és a kiegészítők, a szoba hangulata, a tea illata mind arra szolgálnak ebben a könyvben, hogy olvasóként minél többet tudjunk vizionálni belőle.

Ez a könnyed, laza és romantikus történet pont annyit ad, amennyit ígér. Egy olyan olvasmányt, aki kikapcsol és szórakoztat, a végén pedig egy boldogan véget érő történettel ajándékoz meg.

Terjedelme ellenére nagyon gyorsan olvasható ez a könyv, ugyanis gasztronómia, utazás, szerelem és kalandok kapnak benne fontos szerepet.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Aki elesik hétszer, az álljon fel, és kockáztassa meg a nyolcadikat is.

Egy ​csésze tea Tokióban Book Cover Egy ​csésze tea Tokióban
Julie Caplin
Libri Könykiadó Kft.
2022
Kartonált
488